Vene raha päästis Sedini kinnisvara

Anne Oja 18. november 2008, 00:00

Elamukvartalit arendava Grove Investi 51% omanikeks said selle kuu alguses arenduse rahastajad Petr Levin ja Kylemore International Invest. Lisaks osaleb moskvalane Petr Levin Grove Investi nõukogu töös.

Venekeelsed otsingumootorid lubavad järeldada, et arendusse raha pannud Petr Levin on kas Venemaa panga Severnaja Kazna väikeettevõtete laenuosakonna juht, professionaalne tsirkuseartist või hoopis keegi kolmas-neljas, kuna sellenimelisi mehi on palju.

Ettevõtte endine suuromanik Pjotr Sedin jäi investoritest rääkides napisõnaliseks. "Väga palju tööd on, ent jätkame Lutheri kvartaliga," ütles ta. Sedini sõnul tunnevad Venemaa investorid huvi Eestisse investeerimise vastu hoolimata majandusraskustest.

"Kõikjal on majandusraskused," märkis Sedin ning lisas: "Lutheri kvartal on investoritele väga huvipakkuv ning ilus investeering."

Sedin tunnistas, et praegu nad uute arendustega ei alusta. "Ei otsi uusi asju, keskendume Lutheri kvartalile, sellega on väga palju tööd," rääkis ta.

Lisaks Sedinile hõõrus tehingu toimumise järel käsi ka Swedbank.

Eelmise aasta kolmandas kvartalis hüppasid panga laenukahjumid kõrgustesse ning Swedbank tunnistas, et kahjum tuli eeskätt ühest Tallinna kesklinna kinnisvaraprojektist. Turul levisid jutud, et tegu võis olla tõenäoliselt Lutheri kvartalile antud laenudega. Äripäevale teadaolevalt pidas Swedbank restoranis Bonaparte koos Grove kinnisvaraarendajatega pidu, kuna neil õnnestus juba korstnasse kantud suurlaen tagasi saada.

Möödunud reedel käis Grove Invest notaris. Märge kinnistusregistris näitab, et menetlus on lõpetamata ja osa kandeid võib olla tegemata. Tõenäoliselt vabastati kinnisvarafirmale kuuluvad Lutheri kvartali müümata jäänud korterid hüpoteegist.

Swedbank ei kinnitanud ega lükanud ümber, kas nad vabastasid Lutheri kvartali korterid hüpoteegist. Sellekohane kanne vormistataks notaris pärast laenude täielikku tasumist.

Lutheri kvartali kortereid müüva Ober-Hausi projektijuht Siivi Pentjärv ütles reedese kinnistamisavalduse kohta: "Ei oska kommenteerida ja meil on kokku lepitud, et kõigile küsimustele vastab firma juhtkond." Ober-Hausi juht Katrin Klein-Näppi lubas Lutheri kvartali korterite müügi teemalistele küsimustele vastata täna.

Swedbank jättis kommenteerimata ka väite, et nende töötajad tähistasid hapuks läinud laenu tagasisaamist uhke peoga restoranis Bonaparte.

Lisaks palus Äripäev Swedbankil öelda, millal Grove Invest laenu tagasi maksis, millist summat pank raskustesse sattunud firmalt lootis ja kui palju raha tegelikult tagasi sai. "Siin ei ole võimalik ühtegi kommentaari anda, kuna me ei väljasta infot, mis puudutab meie kliente," jäi pank kidakeelseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing