Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene raha päästis Sedini kinnisvara

  Elamukvartalit arendava Grove Investi 51% omanikeks said selle kuu alguses arenduse rahastajad Petr Levin ja Kylemore International Invest. Lisaks osaleb moskvalane Petr Levin Grove Investi nõukogu töös.
  Venekeelsed otsingumootorid lubavad järeldada, et arendusse raha pannud Petr Levin on kas Venemaa panga Severnaja Kazna väikeettevõtete laenuosakonna juht, professionaalne tsirkuseartist või hoopis keegi kolmas-neljas, kuna sellenimelisi mehi on palju.
  Ettevõtte endine suuromanik Pjotr Sedin jäi investoritest rääkides napisõnaliseks. "Väga palju tööd on, ent jätkame Lutheri kvartaliga," ütles ta. Sedini sõnul tunnevad Venemaa investorid huvi Eestisse investeerimise vastu hoolimata majandusraskustest.
  "Kõikjal on majandusraskused," märkis Sedin ning lisas: "Lutheri kvartal on investoritele väga huvipakkuv ning ilus investeering."
  Sedin tunnistas, et praegu nad uute arendustega ei alusta. "Ei otsi uusi asju, keskendume Lutheri kvartalile, sellega on väga palju tööd," rääkis ta.
  Lisaks Sedinile hõõrus tehingu toimumise järel käsi ka Swedbank.
  Eelmise aasta kolmandas kvartalis hüppasid panga laenukahjumid kõrgustesse ning Swedbank tunnistas, et kahjum tuli eeskätt ühest Tallinna kesklinna kinnisvaraprojektist. Turul levisid jutud, et tegu võis olla tõenäoliselt Lutheri kvartalile antud laenudega. Äripäevale teadaolevalt pidas Swedbank restoranis Bonaparte koos Grove kinnisvaraarendajatega pidu, kuna neil õnnestus juba korstnasse kantud suurlaen tagasi saada.
  Möödunud reedel käis Grove Invest notaris. Märge kinnistusregistris näitab, et menetlus on lõpetamata ja osa kandeid võib olla tegemata. Tõenäoliselt vabastati kinnisvarafirmale kuuluvad Lutheri kvartali müümata jäänud korterid hüpoteegist.
  Swedbank ei kinnitanud ega lükanud ümber, kas nad vabastasid Lutheri kvartali korterid hüpoteegist. Sellekohane kanne vormistataks notaris pärast laenude täielikku tasumist.
  Lutheri kvartali kortereid müüva Ober-Hausi projektijuht Siivi Pentjärv ütles reedese kinnistamisavalduse kohta: "Ei oska kommenteerida ja meil on kokku lepitud, et kõigile küsimustele vastab firma juhtkond." Ober-Hausi juht Katrin Klein-Näppi lubas Lutheri kvartali korterite müügi teemalistele küsimustele vastata täna.
  Swedbank jättis kommenteerimata ka väite, et nende töötajad tähistasid hapuks läinud laenu tagasisaamist uhke peoga restoranis Bonaparte.
  Lisaks palus Äripäev Swedbankil öelda, millal Grove Invest laenu tagasi maksis, millist summat pank raskustesse sattunud firmalt lootis ja kui palju raha tegelikult tagasi sai. "Siin ei ole võimalik ühtegi kommentaari anda, kuna me ei väljasta infot, mis puudutab meie kliente," jäi pank kidakeelseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Balti aktsiaturud võtsid pangaaktsiate mõjul kolmapäeval suuna allapoole
Balti aktsiaindeks kolmapäeval langes, kui viimaste päevade vedurid tulid hinnas allapoole. Langus oli põhjustatud Euroopa aktsiaturgude langusest ning sellest, et viimase kuu aja hinnaralli on investoreid pannud küsima, kas selline hinnatõus saab veel jätkuda, arvestades üldist majanduse olukorda?
Balti aktsiaindeks kolmapäeval langes, kui viimaste päevade vedurid tulid hinnas allapoole. Langus oli põhjustatud Euroopa aktsiaturgude langusest ning sellest, et viimase kuu aja hinnaralli on investoreid pannud küsima, kas selline hinnatõus saab veel jätkuda, arvestades üldist majanduse olukorda?
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Riik valmistub mereparkide lubade oksjoniks
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Valitsus teisaldab punamonumendid Narvas. Kallas: Venemaa üritab monumente ära kasutada
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.