Piret Reiljan • 19. november 2008 kell 22:00

Võlakirjad rabavad 30% interssiga

"Ma ei soovi seda teemat kommenteerida. Me pole avalik ettevõte ja summa on väike. Küsige parem millegi muu kohta," teatas Antoniak võlakirjateemaliste küsimuste peale. Ta lisas, et firmal läheb hästi ja projektid müüvad.

"Võlakirjainvestorid ei pea muretsema," teatas mees.

Artig Kinnisvara võlakirjad müüdi kohalikele juriidilistele investoritele. Kohustuslikes pensionifondides neid võlakirju silma ei jäänud. "Ei ütle, kes on investorid," teatas firma suuromanik Antoniak.

Väärtpaberite keskregistri andmetel emiteeris võlakirjad advokaadibüroo Entsik & Partnerid. Võlakirjade lunastamise tähtaeg on järgmise aasta 1. juuni. Tegemist on fikseeritud intressimäära ja lunastusmaksega tagatud võlakirjadega, mis ei ole börsil noteeritud.

OÜ Artig KV eelmise aasta käive ulatus 192 miljoni kroonini ning puhaskasum 65 miljoni kroonini. Möödunud aasta investeeringute summa oli 76 miljonit krooni. Firma müüb näiteks Hansuõue elurajooni Tiskres ja Merepiiga elurajooni Rannamõisas.

Firma on seotud mitme kohtusaagaga.

Varasem Artig Kinnisvara ainuomanik Antoniak müüs kevadel osalusi kolmele strateegilisele partnerile. Uuteks kaasosanikeks sai kolm kohalikku kinnisvara- ja investeerimisfirmat: Satnam Europe OÜ (Kersti ja Argos Kracht), Toompeamaja AS (Andres Saame ja Einar Entsik) ja Integer Invest OÜ (Indrek Raudne).

Praegu kuulub Antoniakile äriregistri andmetel 30 protsenti Artig Kinnisvarast, 70 protsenti jaguneb teiste vahel.

Hetkel kuum