Eesti elanik veetis suvepuhkuse kõige tõenäolisemalt kodus

20. november 2008, 09:49

GfK Custom Research Baltic poolt suvel läbi
viidud uuringust selgus, et 2 inimest 5-st veetsid peamise osa oma suvepuhkusest
sel aastal kodus. Viiendik reisis peamiselt Eestimaal ning 14% olid vastavalt
oma suvilas või maakohas. Välisreisi võttis suvepuhkuse raames ette vaid 11%
vastanuist.

Uuringust selgus ühtlasi, et viimase aasta jooksul on üldse välismaal käinud iga teine Eesti elanik. Kõige suurem on naaberriikide külastamise osakaal. Soomet on aasta jooksul külastanud 16%, Lätit 12%, Venemaad 9% ja Rootsit 8% vastanuist, teatas ettevõte.

Uuringu läbiviijate sõnutsi näitavad tulemused, et eestlane armastab puhata kodus või kodumaal (kokku 73% vastanuist). „Kuigi välismaal on käinud aasta jooksul iga teine eestimaalane, ei veedeta enamasti nii peamist osa oma suvepuhkusest”, nentis uuringu läbiviija, GfK Custom Research Baltic Eesti divisjoni juht Mauri Sööt.

Võib täheldada, et majandusliku seisu halvenemise korral kärbiksid oma reisikulutusi teistest tõenäolisemalt need inimesed, kes suvepuhkuse ajal ei reisi. „Kodus puhkajate näol on tõenäoliselt tegemist alahoidlikuma inimtüübiga, keda ühtlasi iseloomustab keskmisest väiksem sissetulek.” lisas Sööt.

Antud uuring viidi läbi GfK omnibuss-küsitluse raames, kus oli vastajaks 500 inimest üle Eesti vanuses 15-74 aastat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. November 2008, 09:49
Otsi:

Ava täpsem otsing