Oktoobri hinnatõusu mõjutas enim energeetika

20. november 2008, 09:17

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus
oli 2008. aasta oktoobris võrreldes septembriga 0,8% ja võrreldes eelmise aasta
oktoobriga 6,3%.

Tootjahinnaindeksit mõjutas oktoobris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus energeetikas ja mäetööstuses. Eelmise aasta oktoobriga võrreldes tõusid hinnad enim energeetikas, teatas statistikaamet.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta oktoobris võrreldes septembriga -0,7% ja võrreldes eelmise aasta oktoobriga 2,4%. Ekspordihinnaindeksit mõjutas oktoobris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus metsamajanduses, tekstiilitootmises, metallitootmises ning elektrimasinate ja seadmete tootmises, samuti hindade tõus turbatootmises, puidutöötlemises ja ehitusmaterjalide tootmises.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta oktoobris võrreldes septembriga -0,4% ja võrreldes eelmise aasta oktoobriga 7,5%. Impordihinnaindeksit mõjutas oktoobris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste, metallide ja metalltoodete ning keemiatoodete hindade langus, samuti põllumajandussaaduste, pabertoodete, elektrimasinate ja seadmete hindade tõus.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. November 2008, 09:17
Otsi:

Ava täpsem otsing