Keskerakond määras Edgar Savisaarele 5400kroonise kuutasu

21. november 2008, 13:16

Viimastel päevadel palju kõneainet
tekitanud linna sihtasutus Tallinn 2011 nõukogu esimees linnapea Edgar Savisaar
saab sel ametikohal 5400 krooni, nõukogu liikmed aga 3600 krooni kuus. Tartu
linnapea Urmas Kruuse peab ebaeetiliseks, et linnapea oma igapäevatöö eest
lisatasu küsib.

Tallinna linnavalitsusest öeldi, et nõukogu on sel aastal koos käinud kolm korda, möödunud aasta juulist alates oli nõukogu koos neljal korral.

„Linnapea töökoormus sihtasutuse nõukogu esimehena on lisaks eelpool mainitud koosolekutele palju pingelisem, kuna regulaarselt toimuvad kohtumised ja nõupidamised nii sihtasutuse nõukogu liikmete kui ka tegevjuhtkonnaga. Samuti toimuvad töökoosolekud kultuuripealinnaga seotud teiste allasutuste juhtide ja töötajatega,“ põhjendas linnavalitsuse nõunik Liina Oja.

Otsuse tasustada nõukogu esimeest 5400 kroonise kuutasu ja nõukogu liikmeid 3600 kroonise kuutasuga tegi keskerakondlik linnavalitsus mullu 25. juulil. Korraldusele on alla kirjutanud linnapea ja see sätestab, et Tallinn 2011 nõukogu esimehe kuutasuks määrata 1,5 kuupalga alammäära ja nõukogu liikme töötasuks 1 kuupalga alammäär. Möödunud aastal sai Savisaar sihtasutuse esimehena alates 1. juunist kuni aasta lõpuni kokku 27 000 krooni, nõukogu liikmed sama aja eest 21 600 krooni.

Sihtasutuse põhikirjas seisab, et nõukogu liikmele võib maksta sihtasutuse majanduslikule olukorrale vastavat tasu. Tasu makstakse üks kord kuus ja selle suuruse otsustab Tallinna Linnavalitsus.

Edgar Savisaar Edgar Savisaar

Linnavalitsusest öeldi, et vastavalt korruptsioonivastasele seadusele taandasid hääletusel oma kandidaadi nii linnapea ise kui ka sihtasutuse nõukogu liige Kaia Jäppinen.

Tartu linnapea Urmas Kruuse sõnul pole eetiline, et linnapea saab linna sihtasutuse nõukogu esimehena selle eest eraldi tasu.

„See ju ongi linnapea töö,“ lausub Kruuse. „Mina välistaksin selle, et kuulun linnale kuuluvasse sihtasutuse nõukokku ja saaksin selle eest veel tasu. Pean seda ebaeetiliseks. Linnapeal on palk ja kogu lugu," ütleb Kruuse.

Ta lisab, et kuulub ise näiteks Pauluse kiriku nõukogusse, kuid tasu selle eest ei küsi.

Linnakantseleist öeldi, et Tallinna linnapea töötasu on 49 000 krooni, lisatasusid linnapeale ei maksta. Linnapea kasutuses on ametiauto koos autojuhiga ning linna mobiiltelefoni kõnekaart, mõlema eest tasub Tallinna linnakantselei.

Sihtasutuse Tallinn 2011 nõukokku kuuluvad Tallinna linnapea Edgar Savisaar (esimees), kultuuriministeeriumi esindaja kantsler Siim Sukles, Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen, kultuuriministeeriumi esindaja lavastaja Jaanus Rohumaa, Eesti Linnade Liidu juhataja Jüri Võigemast, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse liige Cardo Remmel, Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Ülari Alamets, Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Anu Kivilo, Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste ja Tallinna Linnavolikogu aseesimees Tarmo Lausing.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. November 2008, 21:46
Otsi:

Ava täpsem otsing