Reiljani kohtusaaga: Sild nõudis Pärnalt Arco Vara omaniku kaudu 1,5 miljonit

21. november 2008, 17:43

Villu Reiljani kohtuasjas andis täna
tunnistust Arco Vara suuromanik Hillar-Peeter Luitsalu, kes enda sõnul pidi
ühele kohtualusele, ärimees Aivo Pärnale, meenutama 1,5 miljoni kroonist
võlga.

Hillar-Peeter Luitsalu rääkis kohtus, et 2006. aasta sügise hakul helistas talle vandeadvokaat Tarmo Sild ja uuris, et äkki võiks Luitsalu Pärnale mainida, et vaja ju 1,5 miljonit krooni ära maksta. Mille eest, seda ei vaevunud Luitsalu enda väitel küsimagi. Ta helistas Pärnale, kes olevat lõõpimise alal meister, Pärn ütleski: Kui nii on, siis Eesti mees annab sõna ja nii ka teeb, kirjutas Õhtuleht.

Luitsalu ütles sedagi, et Villu Reiljaniga tema kordagi ei suhelnud ning tema teada mingit juttu sularahast polnud ja tema ei pidanud olema vahemees, kes toimetab Tarmo Silla kätte 1,5 miljonit.

Kohtupingis istunud kolmik (Aivo Pärn, vandeadvokaat Tarmo Sild, endine keskkonnaminister Villu Reiljan) kuulas küsitlust, kuid murelikud nad polnud, jätkus aega, et omavahel nalja heita ja mobiiltelefonidel klõbistada.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ütles aripaev.ee-le, et täna toimus tunnistajate ülekuulamine ning järgmise istung toimub esmaspäeval 24.11.2008. Siis on plaanis kirjalike materjalide uurimine, lisas Ots.

Varem on aripaev.ee kirjutanud, et süüdistuse kohaselt antud asjas nõudis Villu Reiljan keskkonnaministrina Tallinnas Rävala puiestee 8 kinnisasja müügi käigus vandeadvokaat Silla vahendusel AS-i Wipestrex Grupp esindajalt Aivo Pärnalt 1,5 miljonit krooni pistist. Uurimisandmetel saanuks Pärna äriühing pistise maksmise korral Rävala kinnisasja omandada soovitud tingimustel ning ühtlasi oleks tagastatud AS-ilt Wipestrex Grupp ära võetud 31,5 miljonit krooni tagatisraha ning OÜ Realway tagatisraha 31,5 miljonit krooni. Kohtus keegi asjaosalistest ennast süüdi ei tunnistanud.

Go Groupi omanik Marcel Vichmann, kes on selles asjas varem kohtus tunnistust andnud, tõdes, et Aivo Pärna käest küsiti 1,5 miljonit krooni, mis tema arvates pidi minema rahvaliidu toetamiseks. „Pärn ütles, et tema käest küsiti 1,5 miljonit krooni ja ma arvan, et räägime Rahvaliidule andmisest,“ ütles Vichmann tookord.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2009, 15:52
Otsi:

Ava täpsem otsing