Putin: USA raketikilp on suunatud Venemaa vastu

24. november 2008, 17:30

Venemaa peaminister Vladimir Putin jätkab
Ameerika Ühendriikide ametisse astuva uue juhtkonna ähvardamist seoses USA
plaanitava raketitõrjekilbiga Ida-Euroopa riikidesse.

"See projekt on suunatud Venemaa strateegilise potentsiaali vastu. Ja me ei saa jätta sellele adekvaatselt vastamata," ütles Putin Interfaksi teatel täna humanitaarõiguste konverentsil Sankt-Peterburgis, kirjutas err.ee.

Putini sõnul pole selge, kes sellistest tegevustest võidab, kuid selge on tema kinnitusel see, et "kaotab eelkõige Euroopa".
Putin tuletas oma kõnes meelde ka seda, et juhul kui USA uus administratsioon loobub Poolasse ja Tšehhimaale raketitõrjekilpide osade paigaldamisest, siis langeb ära ka Venemaa vajadus vastusammudeks. "Me suudame hoiduda ohtlikust negatiivsest tendentsist Euroopa kontigendil," lisas ta.

Venemaa president Dmitri Medvedev teatas mõne nädala eest, et Venemaa paigutab Baltimaade lähistele Kaliningradi oblastisse Iskander-tüüpi keskmaaraketid, kui USA asub oma raketikilbi osiseid Ida-Euroopasse paigutama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2008, 17:30
Otsi:

Ava täpsem otsing