Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Automüük vaid soodustustega

  Renault' müüja City Motorsi tegevjuhi Agu Laanemetsa sõnul ei müü ilma korraliku soodustuseta praegusel kiratseval autoturul enam ühtegi sõidukit.
  Laanemets ütles, et neil kestab autode laomüügikampaania alates oktoobri viimasest nädalast. Suurima, 159 500kroonise allahindlusega võib liisinguvõimeline ostja soetada omale uue Renault Laguna.
  Autoportaalis motors24.ee on praegu näha sooduspakkumisi Elke Autolt, Korea Autolt, Silberautolt, Topautolt, Veho Eestilt ja Viking Motorsilt.
  "Kui kõik autod kokku võtta, uued ja kasutatud, on meil neid kokku 300 ringis," rääkis Laaneots. "Võiks aga olla 200. Kui auto on laos üle aasta, peaks murelik olema, ja kui üle kahe aasta, tuleks juba tõsiselt muretseda," lisas mees.
  City Motors on autode tellimisega olnud väga konservatiivne. Samas jõudsid kevadel teel olnud autod ettevõttesse kohale alles septembris. "Laoseis, mis tundus mõistlik aasta eest, ei pruugi nüüd otstarbekas olla," võttis Laanemets turuolukorra muutumise kokku.
  Laanemetsa sõnul pakub Swedbank enamasti teistest firmadest kõrgema intressiga liisingut, samas soovivad kõik liisingufirmad 25% sissemakset. "Eks nad peavad omadega ka hakkama saama," kommenteeris ta.
  Korea Auto müügidirektor Gennadi Karine nõustus Laanemetsa väitega, et suurte allahindlustega müüakse praegu laoautosid. "Meil on elu natuke teistmoodi kui City Motorsil, ostame soomlastelt ja autod seisavad Hanko sadamas, aga laoautod on nad küll," selgitas Karine.
  Võrreldes eelmise kuuga kukkus Korea Auto müük novembris 30%. Tehinguid on oodata detsembri kahel esimesel nädalal, seejärel jääb pühade tõttu kogu elu autoturul seisma.
  Ehkki liisingufirmad otseselt kellelegi ära ei ütle, on karmistatud liisingutingimusi. Autoostjailt nõutakse vähemalt 20% sissemaksu ja käendajaid, tõusnud on liisinguintressid.
  Topauto salongidest või laoplatsilt saab kohe kätte 180-190 autot, seejuures on Seatid varasemast kuni 70 000 krooni soodsamad. Hyundaide soodustused ulatuvad 63 000 kroonini.
  "Oleme huvitatud, et saaksime need autod enne aasta lõppu ära müüa, sellepärast oleme hinna alla lasknud," põhjendas Saar allahindlust.
  Silberauto turundusosakonna juhataja Helena Hyldahli andmetel pakub firma praegu Mitsubishi Pajerot kuni 100 000kroonise allahindlusega. Chryslerite, Dodge'ide ja laos seisvate Jeepide soodustused jäävad samas 50 000 krooni piiridesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.