USA pumpab süsteemi veel 800 miljardit dollarit

Mait Jüriado 25. november 2008, 20:31

USA föderaalreserv ning riigikassa pumpavad
veel miljardeid dollareid süsteemi, et turgutada USA majandust.

USA valitsus loodab, et sellega voolab rohkem raha tarbija taskusse. Uus programm hõlmab 200 miljardi dollari suurust süsti erinevatesse tarbijalaenudesse nagu krediitkaardi- äri- ning autolaenud.

Föderaalreserv ütles, et võib osta üles 600 miljardi dollari väärtusest hüpoteekvarasid valitsuse omanduses olevatelt finantsgigantidelt Fannie Maelt ning Freddie Macilt. Samuti öeldi, et võidakse osta üles 100 miljardi dollari ulatuses võlga otse ettevõtetelt ning 500 miljardi dollari ulatuses kinnisvaraga tagatud varasid, teatas NYTimes.

USA riigikassa sekretär Henry Paulsoni sõnul on tegemist alles algusega ning valitsus kavatseb käesolevat abipaketti veel laiendada. "Langeva majanduse taustal on väga oluline, et tarbijal on ligipääs erinevatele laenudele," kommenteeris Paulson WSJle.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2008, 20:31
Otsi:

Ava täpsem otsing