Keskmise brutokuupalga kasv kolmandas kvartalis aeglustus

ÄP 26. november 2008, 00:00

Eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes kerkis keskmine palk 14,8 protsenti. Samas püsis palgakasv mullu ja tänavu esimeses kvartalis veel 20% piires ning oli selle aasta teises kvartalis 15,2%, teatas statistikaamet.

Keskmine brutopalk oli juulis 12 606 krooni, augustis 12 414 krooni ja septembris 12 527 krooni.

Palk tõusis eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes enim kalapüügi, elektrienergia-, gaasi- ja veevarustuse ning metsamajanduse tegevusalal. Kõige vähem tõusis brutokuupalk ehituse, töötleva tööstuse ning hulgi- ja jaekaubanduse tegevusalal.

Reaalpalga kasv, milles on arvesse võetud tarbijahinnaindeksi muutuse mõju, jäi teist kvartalit järjest 3 protsendi piiresse. Kolmandas kvartalis oli reaalpalga kasv 3,5% ja teises kvartalis 3,4%. Viimati oli reaalpalga kasv nii väike 2004. aasta neljandas kvartalis (3,3%).

Statistikaameti palgastatistika uuringu valimis on tänavu 11 089 ettevõtet, asutust ja organisatsiooni. Keskmised brutokuupalgad on taandatud täistööajaga töötajale, et oleks võimalik võrrelda palku tööaja pikkusest olenemata. Kuupalga arvestamise alus on tasu tegelikult töötatud aja ja mittetöötatud aja eest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing