Megaralli jätkus eile Ühendriikides leigelt

Romet Kreek 26. november 2008, 00:00

USA aktsiaturul toimus üleeile võimas jätk päev varasemale rallile, millest kujunes suurim kahepäevane ralli alates 1987. aastast. Ka eilne börsipäev algas USAs väikese tõusuga.

Citigroupi päästmine on pannud vaimustusest kajama ka Euroopa ja Aasia, rääkimata USAst. Arvatakse, et nüüd lähevad rahakraanid igaks otstarbeks mis tahes maailma nurgas taas hoogsalt lahti.

Iseäranis hästi käis eile finantssektori käsi.

USAs avaldati eile majanduskasvu näitaja. Jänkide arvates langes nende majandus kolmandas kvartalis 0,5 protsenti võrrelduna teise kvartaliga. Jääb mõneti arusaamatuks, miks ei võrrelda seda aastataguse sama perioodiga. Sellel baasil kasvas USA majandus 0,7 protsenti.

USA kinnisvaraturult tuli kehv uudis, kuid siiski mitte üllatav. Septembris kukkusid USA 20 suurlinnas eluasemete hinnad aastataguse ajaga võrrelduna 16,6 protsenti. Kukkumine on kiirenenud. Oleks muidugi üllatav, kui kukkumine oleks hoo maha võtnud - arvestades, kui järsult on USAs krediidi kättesaadavus halvenenud.

Kuskilt maalt suudab aktsiaturg tõusuga halvad uudised alla neelata. Ma ei ole veendunud, et see aeg on käes.

USA kavatseb 7,4 triljoni dollari eest garanteerida või osta suurimat saasta, mida Wall Streetil on suudetud välja mõelda. Olen nõus Marc Faberiga, et kui see raha kunagi reaalmajandusse või kas või finantsturgudele jõuab, võib minna tugevaks aktsiaturu ralliks. Siis aga võib võlakirjadel kehvasti minna, nagu ka dollaril. Šveitsi keskpanga 6kuulisi võlakirju osteti juba 0,000% tootlusega. Hirm pole veel möödunud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing