Hansa investeerimisfondid saavad uue juhi

26. november 2008, 17:38

Endine Hansa Investeerimisfondide juht
Robert Kitt sai enda sõnul suurema väljakutse, asudes 1. oktoobrist firma
nõukogu liikmena juhtima kogu Balti varahaldustooteid.

"Vastutan nüüd ülebaltiliselt kõikide varahaldustoodete eest, olen nii-öelda rahvusvaheliselt varahaldusdivisjoni juht," põhjendas ta kohavahetust. Kitt asus juhtima Hansa Investeerimisfondide investeerimis-, säästu- ja elukindlustooteid kogu Baltikumis. Rohkem vastutust, lisas ta.

Swedbanki kommunikatsioonispetsialisti Laura Käeseli sõnul on tegemist struktuurilise muudatusega ja Kitt töötab uues ametis täiskohaga. Hansa Investeerimisfondide juhatuse esimehe kohusetäitjana töötab praegu Fabio Filipozzi. "Jah, ilmselt küll otsitakse sinna uut inimest," arvas Käesel.

Swedbank ei pidanud Käeseli sõnul vajalikuks Kiti ametikoha vahetusest avalikkust teavitada, kuna uudiseid on hetkel kogu panganduses väga palju. Robert Kitt on ikkagi olemas, st ta on sama valdkonna peal ja pank näeb hetkel muid kohti, mida meedia võiks kajastada, lisas ta.

Endine Hansa fondijuht ja praegune varahaldusfirma Limestone partner Alvar Roosimaa ei tee muutustest Robert Kiti töös kaugeleulatuvaid järeldusi. Swedbankis on Rootsi emapangaga aktiivselt integratsioon käimas, märkis ta. "Mu isiklik arvamus on, et need on puhtalt vormilised ümberkorraldused, sest siit-sealt on kuulda olnud, et integratsioon on Swedbankis viimasel ajal aktiviseerunud," lisas Roosimaa.

Roosimaa ütles, et tema arusaamist mööda Kitt enam investeerimisfondidega otseselt ei tegele. Kui vaadata Eesti äriseadustikku, siis juhatuse liikme kohalt nõukogu liikme kohale minek ei tähenda Roosimaa sõnul ametikõrgendust. "Ühtlustatakse ilmselt juhtimist ja struktuure," lisas ta.

Tema sõnul võis Swedbanki juhtkond leida, et sellised struktuurimuudatused ametlikus juhtkonnas on vajalikud, et enne kui lähed kõrgemale ametikohale, oled nõukogus spetsialist. "See oli see, kus nägime, et see võiks olla asi, mida me ei taha tulevikus teha,“ põhjendas Roosimaa enda lahkumist toonasest Hansapangast.

Hansa Investeerimisfondide alla kuuluvad aktsia- ja segafondid, fondifondid, võlakirja- ja rahaturufondid, kohustuslikud pensionifondid ja vabatahtlikud pensionifondid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2009, 17:01

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing