Rahvaliit soovib valimiskampaania piiriks 10 mln kr

26. november 2008, 14:03

Tänavu sisuliselt ilma annetajateta läbi
ajama pidanud Rahvaliit soovib kehtestada Eesti valimiskampaaniatele 10 miljoni
krooni suuruse ülempiiri.

Rahvaliidu fraktsioon esitas täna Riigikogule europarlamendi, kohalike volikogude ja Riigikogu valimise seaduse muudatusettepanekud, piiramaks poliitilist välireklaami. Üks ettepanek näeb ette seada valimiskampaaniale kümne miljoni kroonine ülempiir.

"Viimaste Riigikogu valimiste maksumus oli üle 120 miljoni krooni. Seega on valimiskampaaniate maksumus ületanud Eestis mõistlikkuse piiri ning ületavad isegi meist jõukamate riikide kampaania kulutuste mahtu," märkis fraktsiooni juht Karel Rüütli.

Tema kinnitusel on mitmetes teisteski riikides kehtestatud valimiskampaaniatele ülempiir. "Arvestades Eesti suhteliselt noort demokraatiat, on selline piirang vajalik juba kas või sellepärast, et tekiks senisest aktiivsem poliitiline debatt erinevate ideede üle," sõnas Rüütli.

Suvel kirjutas Äripäev, et eelmisel aastal annetuste suuruselt erakondade esireas võistelnud Rahvaliit peab sel aastal piskuga läbi ajama. Teises kvartalis kogunes Rahvaliidule kaheksa annetaja pealt kokku 12 500 krooni ning sellestki neli tuhat krooni tuli erakonna toonase esimehe Jaanus Marrandi taskust. Esimeses kvartalis oli annetajaid neli, kes kokku käisid välja 10 000 krooni.

Samas on Reformierakond, Keskerakond ning Isamaa ja Res Publica Liit saanud tänavu annetustena sadu tuhandeid kroone.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. November 2008, 14:12
Otsi:

Ava täpsem otsing