Robert Kitt läks Hansa fondidest nõukokku

Virge Lahe 27. november 2008, 00:00

"Vastutan nüüd ülebaltiliselt kõikide varahaldustoodete eest, olen nii-öelda rahvusvaheliselt varahaldusdivisjoni juht," ütles ta kohavahetust kommenteerides. Kitt asus juhtima Hansa Investeerimisfondide investeerimis-, säästu- ja elukindlustooteid Baltimaades. "Rohkem vastutust," lisas ta.

Swedbanki kommunikatsioonispetsialisti Laura Käeseli sõnul on tegemist struktuurilise muudatusega ja Kitt töötab uues ametis täiskohaga. Hansa Investeerimisfondide juhatuse esimehe kohusetäitjana töötab praegu Fabio Filipozzi. "Jah, ilmselt küll otsitakse sinna uut inimest," arvas Käesel.

Swedbank ei pidanud Käeseli sõnul vajalikuks Kiti ametikoha vahetusest avalikkust teavitada, kuna uudiseid on praegu kogu panganduses väga palju. Robert Kitt on ikkagi olemas, st ta töötab samas valdkonnas ja pank näeb praegu teisi teemasid, mida meedia võiks kajastada, lisas ta.

Endine Hansa fondijuht ja praegune varahaldusfirma Limestone partner Alvar Roosimaa ei tee muutustest Robert Kiti töös kaugeleulatuvaid järeldusi. Swedbankis on Rootsi emapangaga aktiivselt integratsioon käimas, märkis ta. "Mu isiklik arvamus on, et need on puhtalt vormilised ümberkorraldused, sest siit-sealt on kuulda olnud, et integratsioon on Swedbankis viimasel ajal aktiviseerunud," lisas Roosimaa.

Roosimaa ütles, et tema arusaamist mööda Kitt enam investeerimisfondidega otseselt ei tegele. Kui vaadata Eesti äriseadustikku, siis juhatuse liikme kohalt nõukogu liikme kohale minek ei tähenda Roosimaa sõnul ametikõrgendust. "Ühtlustatakse ilmselt juhtimist ja struktuure," lisas ta.

Tema sõnul võis Swedbanki juhtkond leida, et sellised struktuurimuudatused ametlikus juhtkonnas on vajalikud, et enne kui lähed kõrgemale ametikohale, oled nõukogus spetsialist.

"See oli see, kus nägime, et see võiks olla asi, mida me ei taha tulevikus teha," põhjendas Roosimaa enda lahkumist toonasest Hansapangast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing