Hotelliärinaine: Eesti vajab konverentsikompleksi

27. november 2008, 21:37

Eesti peab Islandi eeskujul panema
raskematel aegadel suuremat rõhku turismi arendamisele, kuid samas oluliselt
laiendama turistidele pakutavaid tegevusi ja võimalusi, rääkis Clarion Hotell
Euroopa müügi- ja turundusdirektor Kea Kapsta.

EAS alustas hiljuti turunduskampaaniaid Soomest, Inglismaalt ja Põhjamaadest turistide Eestisse meelitamiseks. Kea Kapsta sõnul on hetkel Eestis aga olukord, kus tehakse kampaaniaid, et turiste siia tuua, kuid neile kohapeal tegevusi pakkuda on väga vähe. „Turist teeb tiiru vanalinnas, läheb keskaegsesse restorani sööma, kuid sellega programm kahjuks lõpeb,“ ütles Kapsta.

Konverentsiturism on kindlasti üks valdkondi, mida tasub riigi tasandil arendada. „Oleks vaja vähemalt ühte suurt minimaalselt paar tuhat inimest mahutavat konverentsikeskust, mis võimaldaks mastaapseid konverentse Eestisse tuua. Näiteks toimus tänavu septembris Stockholmis Euroopa kardioloogide konverents, millel osales 25 000 inimest. Kui Eestis oleks koht, kus selliseid üritusi korraldada, siis võimaldaks see mitmeks päevaks Tallinnasse tuua suure hulga maksujõulisi külalisi ning toetada ka teadus- ja kultuuririigi mainekuvandit,“ ütles Kapsta.

Teine kitsaskoht on Eesti vähene atraktiivsus perega reisijatele. „Meil pole veeparki, tivolit ega teemaparke, Soome ja Rootsi kümnete parkidega võiks konkureerida näiteks kohalik Lottemaa,“ rääkis Kapsta.

Täna konkureerib Eesti päris edukalt spaahotellide ja heaoluteenuste pakkujana, kuna need teenused on Põhjamaadega võrreldes veel oluliselt soodsamad. „Kahjuks on kadumas soodsate ostuvõimaluste eelis võrreldes naaberriikidega,“ lisas Kapsta.

Positiivset tagasisidet on näidanud ka golfiturismi areng, mis pole enam marginaalne äri, sest igal aastal külastab Eestit hinnanguliselt ligi 15 000 jõukat golfituristi. „Golfiväljakud on jõudsalt arenenud, eriti edukalt on end välisturgudel müünud Jõelähtme golfikeskus,“ ütles Kapsta.

Ülemaailmne majanduskitsus on toonud ka teatud turiste juurde – näiteks soomlasi, kellele Tallinna tulek võimaldab kiiret, kerget ja suhteliselt odavat vaheldust. „Kallitelt puhkusereisidelt hoitakse kokku, kuid inimestele on vaheldust vaja ja selleks on Tallinn täpselt sobiv,“ lisas Kapsta.

Clarion Hotell Euroopa operaator on Eesti-Inglise kapitalil põhinev Barons Hotels OÜ, kes lisaks sadamas asuvale Clarion Hotell Euroopale haldab ka vanalinnas asuvat Barons hotelli.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. November 2008, 21:37
Otsi:

Ava täpsem otsing