Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõulujazz algab

  Jazzkaare kutsel ja korraldamisel jõuab esimesel talvekuul Eestisse hulk rohkem või vähem eksootilisi külalisi, kellest igaüks toob kaasa koormatäie uut ja huvitavat muusikat. Kontsertide hulgast leiavad külastamist väärivaid valikuid nii traditsioonilise džässisuuna austajad, a cappella muusika sõbrad kui ka need, kes soovivad järge pidada, milliste projektidega Eesti oma džässimuusikud parasjagu tegelevad. Jõulujazzi raames toimub tänavu 31 kontserti kümne riigi muusikute osavõtul.
  Jõuluhooaja avab Poola päritolu Marcin Wasilewski Trio, mis on Poola muusikamaailmas praegu väga nimekas ja arvestatav ansambel. Selle läbinisti moodsa trio muusikaline vabadus ning improviseerimisjulgus on imetlemist väärt.
  Kuna tegemist on grupiga, kes on esitanud ka filmimuusikat, on Wasilewski trio palutud musitseerima ka tänavuse Pimedate Ööde filmifestivali avatseremoonial.
  Üks Jõulujazzi traditsioonidest on mõne väga kvaliteetse a cappella ansambli vahendamine Eesti kuulajatele. Tänavu on a cappella artiste koguni kaks. Esimesel detsembrikuu päeval annab kontserdi Soome vokaalsekstett Rajaton, kahe kontserdiga rõõmustab siinset publikut ka Saksa tippgrupp Berlin Voices.
  Mõlema ansambli kava baseerub tuntud poplauludel, mida esitatakse loomingulistes vokaalseadetes. Rajaton laulab lugusid oma kahelt menualbumilt - "Rajaton sings ABBA" ning "Rajaton sings Queen". Samuti esitab ansambel jõululaule ja spirituaale. Berlin Voicesi kavast võib leida muu hulgas lugusid Billy Joeli repertuaarist.
  Teise traditsioonina toimub heategevuskontsert "Aita alustada elu". Seekord laulavad Helin-Mari Arder ja Marko Matvere koos Eesti Raadio laululastega jõuluaega sobivaid laule Kadri Hundi, Mart Siimeri ning teiste heliloojate sulest.
  Kuulsamatest väliskülalistest tasuks nimetada südamliku stiiliga vokalisti Kate McGarryt, samuti meisterkitarristi Michael Manringi, kes eelmisel Eesti-visiidil publikule vägagi eredaid muljeid suutis tekitada. Antonio Placeri-Rosa Cedróni trio pakub kuulajaile meloodiatervitusi soojemast-helgemast Lõuna-Euroopast - Hispaaniast ja Prantsusmaalt.
  Ei maksaks tähelepanuta jätta ka Eesti džässimuusikute kontserte. Mitmed kohalikud muusikud esitlevad sootuks uusi kavasid, kui neid, mida publik viimastel kontsertidel kuulda on saanud.
  Jõulujazzil esindavad Eesti džässmuusika uusi suundumusi Sooääre/Erdmanni Dessert Time, Kristjan Randalu (USA-Euroopa ansambli The TransAtlantic Collective liikmena), Hedvig Hanson ning Laura Põldvere oma saateansamblitega, samuti Andres Mustoneni džässkvartett.
  Kontserdid toimuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Rakveres, Elvas, Võrus ja Valgas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Raadiohommikus: uus konkurentsivalvur, külmad sügistuuled ja kuum debatt
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Raadiohommikus: Tallinna Kaubamaja, Baltic Horizon Fund, muusika idufirma ja mööblisse investeerimine
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.