Venemaa valuutakorv vajub

28. november 2008, 16:28

Venemaa keskpank lasi täna oma valuutakorvi
üheprotsendilisse langusse, laiendades kauplemisvahemikku 30 kopika võrra.

Devalvatsioon järgneb sarnasele sammule esmaspäeval ning paistab olevat mõjutatud USA tänupühade puhkeperioodist tingitud vähesest kauplemisaktiivsusest.

Unicrediti hinnangul on sammhaaval devalveerimine pigem enam takistusi tekitav ning ei lahenda rubla fundamentaalseid probleeme. Pigem halvendab kapitaliturgu edaspidise devalvatsiooni ootustes. Agentuur usub, et ühekordne suurem devalvatsioon oleks efektiivsem igas mõttes, vaatamata kõrgetele poliitilistele ja majanduslikele riskidele.

Unicredit peab kõige tõenäolisemaks stsenaariumiks jätkuvat devalveerimist kuni aasta lõpuni, mil protsess peaks lõppema, et lasta ettevõtetel aastaaruannete numbrid lukku panna. Oodata on veel kahte või kolme kärbet, mis peaks valuutakorvi devalveerima 15 protsendi jagu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2008, 16:28
Otsi:

Ava täpsem otsing