Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestlased aktiivsed põhjaõngitsejad

  Ehkki aktsiate hinnad kukkusid uutele rekordmadalatele tasemetele, on Eesti investorid aktiivselt aktsiaid ostnud, selgub väärtpaberite keskregistri statistikast. Novembris on vähenenud enamiku ettevõtete aktsiate välisinvestoritest kontoomanike arv, samas on aga suurenenud pea kõikide ettevõtete Eesti investoritest kontoomanike arv.
  Nii kerkis Tallinki Eesti eraisikutest investorite arv 262 kontoomaniku võrra
  11 092 investorini. Viimati oli ettevõtte eraisikutest aktsionäride arv üle 11 000 2007. aasta juunis. Kokku oli Tallinkil eilse seisuga 12 296 aktsionäri. Laevandusfirma aktsiaid märkis kolm aastat tagasi toimunud aktsiate esmaemissioonil 17114 eraisikust aktsionäri.
  Tallinna Kaubamaja aktsia, mille hind kukkus novembris üle 40 protsendi on sama aja jooksul kasvatanud Eesti eraisikutest aktsionäride arvu 7,5 protsendi võrra 2001 kontoomanikuni. Viimati oli jaekaubanduskontsernil üle 2000 eraisikust aktsionäri 2007. aasta septembris. Kokku kasvas ettevõtte aktsionäride arv 156 kontoomaniku võrra 2385 investorini.
  Ainsatena kahanes novembris Ekspress Grupi ning Harju Elektri investorite arv. Tõsi, seda vaid mõne üksiku võrra.
  Paistab, et eestlased on riskialtid põhjaõngitsejad, kes püüavad tabada aktsiahindade põhjasid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Modera sai infoturbe sertifikaadi
Autotööstusele digilahendusi pakkuv Modera läbis infoturbe sertifitseerimise ning pälvis sertifikaadi ISO27001.
Autotööstusele digilahendusi pakkuv Modera läbis infoturbe sertifitseerimise ning pälvis sertifikaadi ISO27001.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Merko tütar maksab Leedus ehitusala kõrgeimat palka
Leedu leht Verslo Žinios vaatas riigi suuremate ehitusfirmade kiirelt kerkivaid palkasid ja leidis, et suurimat palka maksab valdkonnas Merko Ehituse kohalik tütar.
Leedu leht Verslo Žinios vaatas riigi suuremate ehitusfirmade kiirelt kerkivaid palkasid ja leidis, et suurimat palka maksab valdkonnas Merko Ehituse kohalik tütar.
ÜRO nõuab ligipääsu tule alla jäänud Ukraina tuumajaamale
ÜRO peasektretär Antonio Guterres nõuab rahvusvahelistele vaatlejatele ligipääsu Zaporižžja tuumaelektrijaamale, mis jäi nädalavahetusel kaudtule alla.
ÜRO peasektretär Antonio Guterres nõuab rahvusvahelistele vaatlejatele ligipääsu Zaporižžja tuumaelektrijaamale, mis jäi nädalavahetusel kaudtule alla.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.