Aston Martin tõmbab vööd koomale

02. detsember 2008, 11:24

James Bondi poolt maailmakuulsaks sõidetud
luksuslik ratsu Aston Martin koondab oma töötajatest kolmandiku põhjendades seda
langenud müügiga sportautode valdkonnas.

Financial Timesi hinnangul näitab suuremahuline koondamine, kui tõsiselt on kriis jõudnud luksustoodete segmendi kõrgliigasse. Eriti arvestades, et teade tuli vaid kolm päeva pärast Rolls-Royce'i teadaannet koondamistest ja ajutisest tehase sulgemisest.

Aston avaldas, et koondamisega tuleb lahkuda 300 püsitöötajal ning sama paljudel ajutistel töölistel. Kokku annab luksusbränd tööd 1850-le inimesele, kes pea eranditult töötavad Ühendkuningriigis.

„Nagu teised priimad autobrändid, on Aston Martin sunnitud maailmamajanduse vajumisega seoses astuma valusaid samme,“ sõnas ettevõtte juht Ulrich Bez Financial Timesile. Lisaks pikendatakse jõuludeaegset puhkeperioodi kahe nädala võrra.

Ka teised luksusbrändid autodemaailmas on rohkem või vähem kõrvetada saanud. Nii teatas Rolls-Royce 40 inimese koondamisest ja tehase sulgemisest kaheks nädalaks ning Bentley koondamistest ja tootmise vähendamisest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. December 2008, 11:24
Otsi:

Ava täpsem otsing