Kriisikindel tööstus

02. detsember 2008, 07:38

Jõulud lähenevad kiiresti ning juba on
alanud tõsisem jõulukingijaht, eriti teisel pool Suurt Lompi, kus möödunud
reedel ostuhullus pihta hakkas.

Tavapärane tehnika ja riiete ostmine on siiski surutud tagaplaanile, sest kõik täiskasvanud inimesed mõistavad metsiku kinkimismaania otstarbetust praegusel ajal.

Lapsed elavad aga maailma tabanud finantskriisist ja langevast majandusest hoolimata edasi oma igapäevast elu, kus tähtsat rolli mängivad uued multifilmimaailma kangelased ja nende järgi tehtud lelud, et filmivaatamise vahel saaks ise seiklusi läbi mängida. Ning seda on mõistnud ka lapsevanemad.

"Olgu ajad head või halvad, kõige viimane asi, mille pealt lapsevanemad kokku hoiavad, on jõulukingitused oma lastele," sõnas USA suurima mänguasjapoodide keti Toys ‘R' Us juht Gerald Storch. Ta lisas, et poekett pakub 50 protsenti rohkem soodustusi kui eelmisel aastal.

Just aasta viimane kuu on kõigi mänguasjatootjate magusaim - näiteks Mattel ja Hasbro kogusid eelmisel aastal sel perioodil umbes poole oma aastasest kasumist.

USA Mänguasjatööstuse Assotsiatsiooni esinaine Julie Livingston hindab perekonna kulutusi mänguasjadele varasemast väiksemaks, kuigi tõdeb, et üsna kindlasti ei pea lapsed jõululaupäeval ootusärevalt kuuse alla piiludes pettuma, sest ostmata kingitused ei jää. "Mänguasjatööstus ei ole täiesti kriisikindel, kuid ajalooliselt on ta kriisidele väga vastupanuvõimeline," sõnas ta.

Kuigi ennustuste kohaselt ei ole sel aastal väga tõsiseid konkurente peab-saama-mänguasjade klassis, on mõned kandidaadid siiski olemas, mida lapsevanemad, higipull otsaees, mööda poode jahivad. Kõige kuumem kaup turul on Jaapani animasarjal põhinev Bakugan Battle Brawlers - pisikesed pallikujulised plastmassvidinad, mis kokkupuutel magnetkaardiga hüppavad lahti enneolematuks sõjategelaseks.

Nende tootja Torontos, Spin Master teatas BusinessWeekile, et vidinaid ostetakse suure hooga ning Toys ‘R' Us-i ketis hakkavad need juba lõppema. Neid müüakse seal kliendisõbraliku 5 dollari eest. Wal-Martis maksab animasarja stardipakett 10 dollarit.

Loe lisa tänasest Äripäevast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. December 2008, 07:38
Otsi:

Ava täpsem otsing