Detsember algas järjekordse krahhiga

Tõnis Oja 03. detsember 2008, 00:00

Niigi kehva aasta viimane kuu hakkas globaalsetel aktsiaturgudel tugeva langusega, mis päädis hilisõhtul järjekordse krahhiga Wall Streetil.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus esmaspäeva õhtuks 679,95 punkti ehk 7,7 protsendi võrra 8149,09 punktini. Tegemist oli indeksi enam kui saja-aastase ajaloo suuruselt 12. langusega protsentides ning neljandaga punktide arvestuses.

Eelneva viie kauplemispäeva jooksul oli maailma enimjälgitav indeks kerkinud 1277 punkti ehk 17 protsenti, mis on indeksi võimsaim viiepäevane tõus alates 1933. aastast. Ka laiemapõhjalise S&P 500 indeksi 19protsendiline tõus oli suurim alates 1933. aastast. Esmaspäeval kukkus indeks 9 protsenti 816,21 punktini.

Ka eile jätkusid Aasia turgudel negatiivsed meeleolud, mis väljendusid Tokio börsi Nikkei indeksi kukkumisega 6,4 protsenti 7863,7 punktini ja Hongkongi börsi Hang Sengi indeksi langusega 4,8 protsendi võrra.

Ka Euroopa aktsiaturud alustasid eilset kauplemispäeva miinuses, kuid pärastlõunal läksid plussi.

Positiivsed meeleolud kandusid eile USA turgudele, ehkki tegemist ei olnud meeleolude muutuse, vaid julgemate peidust välja ronimisega. Investorid olid ettevaatlikud eriti finantssektori suhtes. Nii kirjutas The Wall Street Journal, et seni vaid kasuminumbritest teatanud Goldman Sachs võib saada selles kvartalis 2 miljardit dollarit kahjumit.

Tähelepanu keskmes olid aga autotootjad General Motors ning Ford, kes läksid kongressi ette aru andma, mida nad kavatsevad küsitava 25 miljardi dollariga peale hakata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing