BÖRS: Aasias kerge tõus

03. detsember 2008, 09:15

Pärast kolm päeva kestnud langust kerkisid
Aasia aktsiaturud tänu keskpankadele, kes astusid järjekordse sammu
krediidikriisi leevendamiseks.

Tokio börsi Nikkei indeks kerkis 1,8 protsenti 8004,1 punktini, finantssektor tõstis Hongkongi börsi Hang Sengi indeksi 1,4 protsenti. USA föderaalreserv laiendas hädalaenude programme ning ka Jaapani keskpank lõdvendas pankadele antud laenutingimusi, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

„On ainult aja küsimus, millal valitsuste abipaketid hakkavad oma mõju avaldama,“ kinnitas uudisteagentuurile Sydney’s asuva investeerimisfondi fondijuht Jason Teh.

Toyota Motorsi aktsia hind langes Tokio börsil 1,8 protsenti 2775 jeenini pärast seda, kui Jaapani suurima autotootja müük USAs kukkus novembrikuus 34 protsenti. Tegemist on ettevõtte suurima müügimahtude langusega alates vähemalt 1980. aastast. Honda Motorsi aktsia hind kukkus koguni 5,7 protsenti, sest nende müük kahanes Ühendriikides 32 protsenti.

Hongkongi börsil kerkis Hiina mobiilsidekompanii China Mobile 2,8 protsenti pärast seda kui riigiraadio andis teada, et valitsus kavatseb investeerida 3G sideteenustesse 116 miljardit dollarit ning anda välja kolm litsentsi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2008, 09:15
Otsi:

Ava täpsem otsing