Inkassofirma: Vitsut ei sobi inkassoärisse

03. detsember 2008, 16:30

Võlgnikule lähenemise keelu saanud Lauri
Vitsut ja Majanduskaitse Büroo rikuvad inkassoäri mainet ega sobi tänapäeva
inkassoärisse, ütles aripaev.ee-le Intrum Justitia juht Ivar Tammemäe.

„Nii nagu ma olen ka enne korduvalt öelnud, härra Vitsut ja tema juhitav Majanduskaitse Büroo ei sobi ammu enam oma meetoditega sellesse valdkonda,“ ütles Intrum Justitia juht Ivar Tammemäe. Ta lisas, et Vitsuti töövõtted võisid sobida 1990ndate algusesse, kuid ei sobi tänasesse päeva.

„Kui me nimetame seda võlgade sissenõudmiseks, oIvar TammemäeIvar Tammemäeleme täiesti valesti aru saanud, mis see võlgade sissenõudmine üldse on,“ ütles Tammemäe kohtu põhjenduse peale, kus oli märgitud, et Majanduskaitse Büroo töötaja andis võlgnikule mõista, mis kõik võib juhtuda kohtult kaitset palunud OÜ Fertighaus juhatuse liikme Tarmo Rängi lähedaste või tema koduga, kui teda ennast läheduses pole.

„Vägivallaga ähvardamine on hoopis midagi muud ja see on tõenäoliselt kriminaalkorras karistatav,“ selgitas Tammemäe. Tema sõnul kahjustab üks selline kohtumäärus ka kõikide teiste inkassoteenusega tegelevate ettevõtete mainet. „Me peame nüüd tükk aega oma ressursse kulutama, et tõestada, et meie ei käitu niimoodi,“ möönis juht.

„Nagu Eesti vanasõna ütleb: tilk tõrva meepotis rikub maitse ära,“ ütles Tammemäe juhtumit kokku võttes.

Intrum Justitial on seoses majanduse jahtumisega tööd tükk maad rohkem, kuid võlgu kätte saada on juhi sõnul tunduvalt raskem kui eelmisel aastal.

Harju maakohus tegi 1. detsembril otsuse esmase õiguskaitse raames. Lauri Vitsutil ja Majanduskaitse Büroo töötajatel tuleb eemale hoida Kaja Lemmikule võlgu jäänud OÜ Fertighaus juhatuse liikmest Tarmo Rängist. Nad ei tohi minna ettevõtja kodule lähemale kui 200 meetrit ja mehest endast peavad hoidma vähemalt 10 meetri kaugusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2008, 12:01
Otsi:

Ava täpsem otsing