Viisakas võlgade sissenõudja ähvardab vaid kohtuga

03. detsember 2008, 16:32

Lindorff Eesti juht Kadrian Jaagund
tutvustas aripaev.ee-le viisakaid võlgade sissenõudmise võtteid. Seejuures
lubatakse raha maksmata jätvale võlglasele kohtumenetlust, mis võib tipneda
pangaarvete arestimise ning vara sundmüügiga.

Lindorff Eesti juhi Kadrian Jaagund rääkis, et nende klientidele või Lindorffile võlgu olevad inimesed on sageli võlgu ka teistele. "Viimase aja suund on, et kui inimesel on võlad maksta mitmele ettevõttele, otsustatakse just Lindorffi klientide arved esimestena maksta. Miks? Meie ei ähvarda. Eesti on õigusriik ja keegi ei saa võlglasele niiöelda kere peale andes raha nõuda," põhjendas Jaagund.

"Lindorff Eesti AS ei ähvarda kunagi õigusvastaselt saabuvate tagajärgedega," lisas inkassofirma juht. "Lindorff teavitab kohtuvälises sissenõudmise menetluses võlgnevuse faktilistest ja õiguslikest asjaoludest."

Jaagundi sõnul toimub võlgade sissenõudmise menetlus legaalsete vahendite nagu meeldetuletuskirjade, telefonivestluste ja inkassofirma kontoris korraldatud kohtumiste abil. "Võlgniku informeerimine, et kohustuse rikkumistele võib järgneda kohtumenetlus, ei ole kvalifitseeritav ähvardusena, seda on kinnitanud ka riigikohus," lisas Jaagund.

"Enamus inimestest ei ole pahatahtlikult võlgu, inimesed ei oska tihti kujunenud olukorraga hakkama saada. Enamik inimesi tahab leida lahendust, kuidas võlgadest pääseda," rääkis ta.

Lindorffi uuring näitas, et inimestel puudub vahel oskus oma arveid maksta. Sellest tekivad võlad ja viivised. Samuti puudub paljudel inimestel koht, kust nõu küsida. "Meie selleks olemegi, et leida lahendus nii võlgnikule kui oma kliendile," selgitas Jaagund.

Harju maakohus andis detsembrikuu esimesel päeval välja määruse, millega keelas inkassoteenuseid osutaval Lauri Vitsutil ja Majanduskaitse Bürool võlglasele läheneda. Neil tuleb eemale hoida Kaja Lemmikule võlgu jäänud OÜ Fertighaus juhatuse liikmest Tarmo Rängist. Võlgade sissenõudjad ei tohi minna ettevõtja kodule, mis on samal ajal ka tema töökoht, lähemale kui 200 meetrit ja mehest endast peavad hoidma vähemalt 10 meetri kaugusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2008, 18:22
Otsi:

Ava täpsem otsing