RIM ootab madalamat kasumit

04. detsember 2008, 10:38

Kanada telefoniootja Research in Motion
(RIM), kelle kuulsaimaks toodanguks on BlackBerry nutitelefonid, andis
teisipäeval üllatusliku kasumihoiatuse.

RIM alandas kolmanda kvartali kasumi väljavaadet allapoole Wall Streeti ootuseid ning süüdistas kehvemates prognoosides uute toodete hilinemisi, üldiseid majandustingimusi ja kahanevat uute kasutajate arvu.

Kolmanda kvartali uus väljavaade tulule on 2,75 ja 2,78 miljardi dollari piires, mis jäävad analüütikute ootusele alla pea 10 protsendi jagu. Kasumiks aktsia kohta tuleks 81 kuni 83 senti võrreldes varasema prognoosiga 89 kuni 97 sendi kohta.

Kuigi uued turule paisatud telefonid on olnud väga edukad, näitavad kahanevad müügi- ja kasuminumbrid siiski, et ka see ettevõte pole kriisikindel.

Juhtkond jääb siiski positiivseks. „Algsed uute telefonide müügitulemused on olnud väga rõõmustavad ning usume endal olevat turu tugevaima nutitelefonide portfelli,“ sõnas RIMi juhatuse liige Jim Balsillie Financial Timesile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. December 2008, 10:38
Otsi:

Ava täpsem otsing