5. detsember 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Honda loobub Vormel 1st

Maailmakuulus pühapäevane meelelahutus paljudes peredes, Vormel 1, kaotas ühe oma meeskondadest.

Nimelt otsustas Honda end sellest võistlusest välja tõmmata, et halvenenud majandusolukorras jõud oma põhitegevusele suunata. Suurvõistlusest eemale tõmbudes hoiab Jaapani suuruselt teine autotootja aastas kokku umbes 500 miljonit dollarit.

Honda juht Takeo Fukui sõnas pressikonverentsil, et Vormel 1 rajale tagasitulek võib võtta aega ning lisas, et tootjal pole plaane jätkata mootorite tarnijana. „See raske otsus tuli vastu võtta kiiresti halveneva olukorra tõttu autotööstuses,“ sõnas Fukui.

Honda vormelitiimis töötab 667 inimest, kes kohe pärast uudise teatavaks saamist valasid konkurentmeeskondade juhid üle tööotsimiskõnedega.

Hondal on aega meeskond müüa vaid loetud kuud, sest uus hooaeg algab juba 29. märtsil Austraalias. Üks võimalik ostja on Dubai International Capital, kes möödunud hooajal alustas kõnelusi Honda sõsarmeeskonna, Super Aguri ostmiseks. Ükskõik kes uueks omanikus saab, peab ta leppima Honda V8 mootorite asemel Ferrari omadega. Viimastega aga käivad kaasas keskmisest kõrgemad tootmiskulud.

Honda otsusega on hakanud levima muresid ka teiste autotootjatele kuuluvate meeskondande käekäigu kohta, sest olukord on kaunis tume terves tööstuses. Eriti suure tähelepanu alla on võetud teine jaapanlane, Toyota.

Honda on rallivõistlustel ja vormelis kaasa löönud alates 1960ndatest ning 80ndatel ja 90ndatel tootis mootoreid sellistele võistkondadele, nagu Williams ja McLaren. Oma meeskonna sai Honda 2005. aastal, kuid on võitnud vaid ühe grand prix´i – Ungaris aastal 2006.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt