Savisaar arutas Vahur Kraftiga laenuvõimalusi

05. detsember 2008, 16:52

Tallinna linnapea Edgar Savisaar arutas
Nordea panga juhatuse esimehe Vahur Kraftiga majanduses ja tööjõuturul
toimunud muutusi, mis löövad pitseri linna tuludele.

Mõlemad nentisid, et raskemad ajad on veel ees ning ülemaailmse finantskriisi mõjud alles jõuavad Eesti reaalmajandusse. Savisaar ja Kraft rääkisid samas muutustest tööjõuturul kui ühest olulisemast mõjurist linna tuludele, vahendas Raepress.

Olukorras, kus finantsturgudel valitseb üldine usaldamatuse õhkkond, on oluliselt muutunud nii kapitali kaasamise kui ka laenamise võimalused. Ühelt poolt Euroopa Keskpank küll langetab baasintressi määra, kuid majanduslangusest tulenevate riskide suurenemisega kaasneb riskimarginaalide tõus.

Savisaar ja Kraft tõdesid, et linna ja panga vahelised senised koostöösuhted on olnud väga head. Selle valguses arutasid tippjuhid Tallinna ja Nordea panga koostöövõimalusi nii makseliikluses, riskide maandamises kui ka lühi- ja pikaajalises finantseerimises.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2008, 16:53
Otsi:

Ava täpsem otsing