Hyundai ostnud Amserv ennustab pankrotte

Anne Oja 09. detsember 2008, 00:00

"Ei ole ju saladus, et kõige soodsam viis omandada teist ettevõtet, on teha seda langeval turul," ütles Kütt. Tema andmeil pole praegu ametlikult müügis rohkem siinseid automüüjaid, kuid lähema aasta jooksul kimbutab mitmeid firmasid pankrotioht. Määravaks saab vaba käibekapitali olemasolu ja laovarude juhtimine, lisas ta.

Küti sõnul oli Hyundai Amservile teadlik valik. "Ta tegutseb selles turusegmendis, mis meil oli siiani nõrgalt esindatud. Hyundai eelis on meie jaoks tema pikk tooterivi, kõrge kvaliteet, uued ja atraktiivsed automudelid, sobiv hinnatase ja tema turuosa," rääkis ta.

Rohkem automüüjaid Amserv osta ei plaani. "Kuid praegusel ajal peab tegutsema vajadusel väga kiirelt ja paindlikult," märkis Kütt.

Korea Auto juhatuse liige ja kaasomanik Ivo Kasak ütles, et Amserv pakkus usinalt turgu vallutanud Hyundai-müüja aktsiate eest kopsakat summat. "Tegemist oli hea pakkumisega," põhjendas ta ettevõtte müüki. "Korea Auto on teinud viimastel aastatel tugevat tööd Hyundai margi ülestöötamisel ja tänu headele tulemustele pakkusimegi huvi nii tugevale ettevõttele nagu Amserv Grupp," lisas ta.

Kui lähedal tõele on spekulatsioon, et Amserv maksab Korea Auto eest 30 miljonit krooni, Kasak ei kommenteerinud. "Võin öelda, et tegime seda omavahendite arvelt," ütles hinna kohta Raivo Kütt.

Ivo Kasaku ütlusel algasid läbirääkimised enne suuremaid muudatusi autoturul. "Seega ei tulene ostu-müügitehing mitte majanduskliimast, vaid on mõlema osapoole kaalutletud otsus," vastas ta küsimusele, kui palju mõjutas müüki autoturu järsk jahenemine. Ostu initsiatiiv tuli tema sõnul Amservilt.

Amserv Grupi nõukogu liige Mart Mägi ütles, et sel aastal Korea Auto ja Amservi klientide jaoks midagi ei muutu, kuid tuleval aastal on Hyundaide omanikel oodata paremat hooldust ning kerevärvimistöid. "Praegu töötame ettevõtetele välja uut strateegiat," rääkis Mägi.

Muude markide seas ka Hyundaid müüva Topauto müügidirektor Erkki Ots ütles, et Korea Auto oli müügis aastaid. "Selle omanikel olid ka muud ärid, ja kohati tegid nad otsuseid, mis meid natuke häirisid," kommenteeris ta tehingut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:52

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing