Jänesepüüdjad jäid kohtus linnavalitsusele alla

09. detsember 2008, 19:09

Tallinna Halduskohus ei rahuldanud ASi
Ühisteenused kaebust piletikontrolliõiguse äravõtmise peale, teatas
Raepress.

Tallinna linn lõpetas kevadel Ühisteenustega lepingu ja pani munitsipaalpolitsei bussijäneseid püüdma. Lepingu lõpetamine tulenes riigikohtu otsusest, millega kuulutati kehtetuks piletikontrolli erafirmale usaldamist võimaldavad seadusesätted. Ühisteenuste hinnangul oleks nad saanud aga linnavalitsusega sõlmitud lepingu täitmist jätkata, ehkki piiratud mahus.

Tallinna Halduskohus märkis, et linn katkestas lepingu mõistliku aja jooksul ja õiguspäraselt ning see oli hädavajalik ülekaaluka avaliku huvi raske kahjustamise vältimiseks. Ühisteenustel tuleb hüvitada linnavalitsuse kohtukulud 200 tuhat krooni.

Riigikohus lõi hästitoimiva jänesekontrolli süsteemi segamini tänavu 16. mail. Jänesepüüdjaid ründas riigikohtu lahendiga advokaat Alar Eiche, kelle poeg Indrek sõiduvarguselt tabati.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. December 2008, 19:09
Otsi:

Ava täpsem otsing