Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Laenuettevõtted piiravad oma tegevust

  Eelmisel nädalal teatas kaubamärgi AmCredit all finantsteenuseid osutav Iiri suurim pangagrupp AIB, et lõpetab Balti riikide raske majandusliku olukorra tõttu siin uute laenude andmise.
  Juriidilistele isikutele laenu andva OÜ Garantiifond juhatuse liige Hardi Reiter ei välista, et firma lõpetab laenamise. "Olukord on väga keeruline, järsult kasvas probleemsete klientide arv," ütles ta.
  Reiteri hinnangul võib probleemseteks nimetada kuni 40 protsenti laenudest. Kümnendiku puhul on tegemist lihtsalt makseviivitusega, kolmandik ei maksa, kuna neil pole raha. Ning need on ärikliendid. "Kui äriühingutel on probleeme raha tagastamisega, siis mida rääkida firmadest, kes andsid eraisikutele laenu korterite, majade, autode, kasukate ostuks, reisimiseks," ütles ta.
  Reiteri sõnul on kõikidel laenukontoritel ees tõsised probleemid. Pooled firmad võivad lõpetada järgmisel aastal tegevuse, kuna raskused laenu tagasimaksmisega kasvavad, teisalt on pea võimatu hankida raha uute laenude andmiseks, rääkis ta.
  Kinnisvara tagatisel laenamisega tegeleva ASi ALG Liising kaasomanik Eduard Kimask teatas, et nende ettevõte on laenude osas muutunud väga ettevaatlikuks. "Võib öelda, et me praktiliselt ei väljasta laene," lisas ta.
  Kannatavad ka firmad, kes laenude väljastamisel kasutasid panga raha. Nii ütles pangaressursse kasutava OÜ Aires Liising juhatuse liige Alar Nisu, et nad jätkavad laenude andmist likviidse kinnisvara tagatisel, kuid karmimatel tingimustel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Modera sai infoturbe sertifikaadi
Autotööstusele digilahendusi pakkuv Modera läbis infoturbe sertifitseerimise ning pälvis sertifikaadi ISO27001.
Autotööstusele digilahendusi pakkuv Modera läbis infoturbe sertifitseerimise ning pälvis sertifikaadi ISO27001.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Merko tütar maksab Leedus ehitusala kõrgeimat palka
Leedu leht Verslo Žinios vaatas riigi suuremate ehitusfirmade kiirelt kerkivaid palkasid ja leidis, et suurimat palka maksab valdkonnas Merko Ehituse kohalik tütar.
Leedu leht Verslo Žinios vaatas riigi suuremate ehitusfirmade kiirelt kerkivaid palkasid ja leidis, et suurimat palka maksab valdkonnas Merko Ehituse kohalik tütar.
Elektri esmaspäevane hind teeb rekordi
Elektri esmaspäeva keskmine börsihind Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas kerkis võrreldes pühapäevaga kaks ja pool korda, 500,61 euroni megavatt-tunni eest.
Elektri esmaspäeva keskmine börsihind Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas kerkis võrreldes pühapäevaga kaks ja pool korda, 500,61 euroni megavatt-tunni eest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.