ÄP fototoimetus • 9. detsember 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Lugeja arvab: Swed puhastab bilansi plekkidest

See annab võimaluse pangal suurem kahjum kliendi kraesse kirjutada ja pangal jääb võimalus varade hinna tõusu puhul kasumit teenida.Kuidas see bilanss puhastatakse, kui loodav tütarettevõte jääb konsolideerimisgruppi? Tõstes vara grupi ühe liikme bilansist teise bilanssi ei muutu ju midagi.Pankroti puhul müüks vara haldur ja pank saaks sealt täpselt mittemidagi, siin aga üritavad hinda hoida. Huvitav, kes selle hinnaralli ja muu jama korraldas - pangad ju.Tundub mõistlik otsus. Kui pank viskab rämpslaenuklientidega kaela sadanud tagatisvara eraldi üksusesse, siis on seda üksust suuremate raskuste korral lihtsam näiteks riigile maha müüa.Swed võttis Merkolt šnitti.Midagi sarnast on Swedi eelkäija Eestis Hansapank ka varem teinud, luues grupis ühe tütre - osaühingu Balti Realiseerimiskeskus ehk BRC. Toona tegeles see küll pigem hapuks läinud liisinguvarade realiseerimisega.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt