Anne Oja • 9. detsember 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Sigade hukk

Esmaspäeval viidi varahommikul süttinud ruumidest osa sigu tapamajja, kuid väiksemad jäid veel Nurme farmi kosuma. Hävingust pääses paarkümmend põrsast.

"Meil pole lubatud sigu puutuda, aga mis neist neljapäevaks saaks," muretses Nurme seafarmi juht Toivo Teng. Seapõrsad ja tootmine oli kindlustatud, ent kindlustusfirma töötajad lubasid õnnetuspaiga oma silmaga üle vaadata alles neljapäeval.

Tengi sõnul viiakse hukkunud põrsad veel samal päeval Väike-Maarja loomajäätmete töötlemise tehasesse.

Tootmise kordasättimine võib Tengi esialgsel hinnangul maksta kuni 3 miljonit krooni. Esmalt tuleb koristada, seejärel remontida ja paigaldada uued seadmed. "Kindlustus korvab kulud, sead toob Ekseko," analüüsis Teng põlengu majanduslikku mõju.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt