ÄP fototoimetus • 10. detsember 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Lugeja arvab: Padar: Eesti võib 5 mld kr laenu võtta

Milleks neid reserve siis koguti, kui nüüd peab minema laenu küsima?Reservide olemasolul saab (veel mingil määral mõistliku intressiga) laenu võtta, ilma reservideta jääb ainult IMF. Reservist on lihtsam laenu ja intresse tagasi maksta, kes teab, ehk on mingi aja pärast veel laenu vaja.Me oleme harjunud palju kulutama ja ei taha mõistlikult majandama hakata? Võtta laenu või kasutada reserve - pole vahet, aga enne tuleb raha kasutama õppida. Ja ega enne ei õpita, kui asjad tõsiselt halvaks lähevad. Riigiametites pidu veel kestab.X aja pärast ollakse jälle seisus, et on tekkinud laiaulatuslik eelarve puudujääk ja samas on laen ning intressid vaja tagasi maksta.Tehke 5 miljardi krooni võrra väiksem eelarve.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt