BÖRS: eikellegimaal

Mait Jüriado 11. detsember 2008, 17:58

Wall Street liigub neljandat päeva
külgsuunas. Toorainesektor taas tugev. Nafta rallib.

Aktsiahinnad on jalad alla saanud ning neljandat päeva järjest liigutakse külgsuunas. Päeva alustati protsendi jagu miinuses, kuna iganädalane töötu abiraha saajate arv kasvas nädalaga 58 000 saaja võrra 573 000 saajani, mis on viimase 26 aasta kõrgeim määr.

Dow Jones tööstuskeskmine oli viimati languses 0,17%, Standard Poor's 500 indeks +0,23%, Nasdaq +0,02%.

Toorainesektor rallib teist päeva järjest. Dow Jonesi indeksis olev maailma suurima naftakompanii Exxon Mobil (XOM) aktsiad tõusus 1,89%. Alumiiniumitootja Alcoa (AA) on tõusnud täna 1,67%. New Yorki börsil noteeritud kaevandusgigandi Rio Tinto aktsiad andnud eilsega võrreldes järgi 1,66%. Terasetootja U.S Steel (X) lisanud plusse 5,95%.

Kaevanduskompaniid jätkavad teist päeva väga tugevalt. Freeport-McMonRan Copper Gold (FCX) tõusus viimati 7,08%. Nafta ning gaasikompanii Occidental Petroleum Corp (OXY) lisanud 4,96%, Devon Energy Corporation (DVN) lisas 2,6%. Kullakaevandaja Newmont Mining Corp. (NEM) plussis 3,14%.

Madin USA autotootjate ümber käib veel täie hooga. Kuigi autotootjate 14 miljardi dollariline abipakett võeti vastu häältega 231-170, võib senatis veel probleeme tekkida, kuna mitte ainult vabariiklaste seas pole näha suurt vastuseisu, vaid ka demokraatide enda leeris, kes eelnõu seni on üritanud läbi suruda. General Motorsi (GM) ja Ford Motori (F) aktsiad kukkunud 7,9% ja 5%.

Dow komponent Procter Gamble (PG) on üks viimastest gigantidest, kes on kärpinud oma müügiprognoose sellel kvartalil. P G aktsiad viimati tõusus 0,69%.

Eli Lilly Co. (LLY) teatas, et täisaastal saadakse 4 miljardit dollarit kahjumit ühinemisest ImClone Systemsiga. Aktsiad viimati tõusus 4,26%.

Hiina "google" Baidu.com (BIDU) alandas neljanda kvartali kasumiprognoose ning ootab käibeks 131-133 miljonit dollarit. Analüütikud ootasid käibeks 140 miljonit dollarit. Eelmine ettevõtte prognoos oli 151-155 miljonit dollarit. Baidu aktsiad olid uudistele vaatamata viimati plussis üle 14,4%.

Costco Wholesale Corp. (COST) raporteeris esimese kvartali kasumist, mis oli eelmise aastaga võrreldes muutumatu. Samade poodide müük kasvas aastaga 1% ning kogumüük 3,6%. Aktsiad hetkel -0,63%.

Sprint Nextel Corp. (S) aktsiad kukkunud 13,22%. Moody's kärpis ettevõte võlareitingud "rämpsu" staatusesse.

Nafta hind on USAs NYMEXil rallinud 11,1% ja maksis viimati 48,4 dollarit barrel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. December 2008, 19:59
Otsi:

Ava täpsem otsing