ÄP fototoimetus • 11. detsember 2008 kell 22:00

Jõulutooted 2008

Messi Tallinn FoodFest 2008 külastajad valisid kolme messipäeva jooksul pimetesti käigus Eesti parimad jõulutooted.

Parimaks verivorstiks valiti Rakvere Lihakombinaadi BBQ verivorst, parimaks jõuluvorstiks Vastse-Kuuste Lihatööstuse ahjuvorst, parimaks jõulupraeks Maag Lihatöötuse Rannarootsi peekoni küpsetatud praad ning lihatoodete kategooria üllatustooteks Rakvere Lihakombinaadi ahjuribi küpsetuskarbis.

Pagaritoodete kategoorias valiti parimaks jõululeivaks Eesti Pagari puuviljaleib, parimaks piparkoogiks Pere Leiva glasuuritud piparkook, parimaks keeksiks Pagaripoiste jõulukeeks ning üllatustooteks Eesti Pagari Pealinna kook.

Parimaks hõõgveiniks kuulutati Dunkri Kaubanduse hõõgvein Kardinal ning parima jõuluõlle tiitli sai ASi Puls Brewery Jäägriõlu.

Lihatooteid hindas 903, pagaritooteid 804, hõõgveine 333 ja õlut 304 külastajat. Kokku võttis messil toodete hindamisest osa 2344 külastajat.

Autor: ÄP

Hetkel kuum