Ettevõtjad loovad Eesti-Leedu kaubanduskoja

12. detsember 2008, 16:12

Eesti ettevõtjate initsiatiivgrupp otsustas
luua Eesti-Leedu kaubanduskoja, kuhu on oodatud liituma kõik ettevõtjad, kes
juba omavad ärihuvisid Leedus või kavandavad siseneda Leetu kui uuele turule.

Kaubanduskoja tegevuse eesmärkideks on ettevõtluse ja kaubanduse arendamine Eesti ja Leedu vahel, samuti Leedu ettevõtluse ja kaubanduse alase informatsiooni kogumine ja analüüsimine, Eesti eksportööride konsulteerimine Leedus tegutsemiseks, turu-uuringute tegemine, kaasabi osutamine äripartnerite leidmisel ning teiste informatsiooniteenuste osutamine.

Leedu on Eesti jaoks üks olulisemaid investeeringute sihtriike, kuhu on tehtud 29,6% kõikidest investeeringutest. Eesti investeeringute kogumaht Leedus oli 2007. aasta lõpu seisuga 18,5 miljardit krooni. Statistics Lithuania andmetel moodustasid 2008. aasta teise kvartali seisuga Eesti otseinvesteeringud Leetu 590 miljonit eurot, mis on 5,6% kõigist otseinvesteeringutest Leetu ja millega Eesti oli investeerijate pingereas kuuendal kohal.

10. detsembri seisuga on Leedu ettevõtlusregistris registreeritud 235 Eesti kapitali osalusega äriühingut, 19 filiaali ja 10 esindust.

Loodud kaubanduskoja asutajaliikmed on Leedus juba tütarettevõtet või filiaali omavad äriühingud Infotark, Eurolines, Laadur, Celander, Hawaii Express, TipTipTap ning Eesti saatkonna ja advokaadibüroo Smaliukas Juodka Beniušis esindajad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. December 2008, 16:12
Otsi:

Ava täpsem otsing