Altkäemaksusüüdistus Reiljanile ja Tuiksoole

Kadrin Karner 15. detsember 2008, 00:00

Riigiprokuratuur on õiguskantslerile teinud vastavasisulise taotluse. Altkäemaksu andmises kahtlustab riigiprokuratuur mitut tuntud ettevõtjat.

"Loodan, et selgus saabub lähiajal," kommenteeris OÜ Saarte Investeering omanik Tullio Liblik riigiprokuratuuri plaani esitada talle ja teistele kahtlustatavatele maadevahetuse kriminaalasjas süüdistus. "Ma ei tahaks praegu mitte midagi öelda, enne kui ma olen prokuratuuri seisukohta lugenud või näinud. Sellel teemal ei ole meil praegu mõtet rohkem rääkida," ütles Liblik reedel.

Süüdistus esitatakse ka Toomas Annusele, Kalev Kangurile, Tarmo Pedjasaarele, Einar Vettusele ja aktsiaseltsidele Järvevana (endine Merko Ehitus) ning E.L.L. Kinnisvara.

Tarmo Pedjasaarel polnud aega teemat kommenteerida, ta soovitas ajakirjanikul esmaspäeval taas ühendust võtta.

Rahvaliidu juhi Karel Rüütli sõnul on erakond huvitatud, et kohtuprotsess võimalikult kiiresti lõpule jõuaks. "Meie hinnangul on see liigagi kaua kestnud," lausus ta. Rüütli sõnul oodatakse erapooletut kohtumõistmist.

Tema sõnul mõjutab maadevahetuse kriminaalasi ka Rahvaliidu mainet. "Eks kõik sellised protsessid mõjutavad erakonda ja erakonna reitinguid ning erakonna liikmeid," arvas Rüütli.

Seevastu Rahvaliidu juhatuse liige Jaak Allik arvas, et kriminaalasi võib erakonna mainele hästi mõjuda. "Kui lugu lõpeb - nagu arvata võib - mitte millegagi, siis see võib Rahvaliidu mainele pigem kasuks tulla," kinnitas ta.

Prokuratuuri soovi esitada Reiljanile ja Tuiksoole süüdistus pidas Allik suurepäraseks. Üks järjekordne etapp on lõppenud ja on lootust jõuda ükskord ka tõeni, põhjendas ta. "Ma ei ole materjalidega tutvunud, ma ei ole ju jurist. Ma usun sellesse, et kohus mõistab õigust," vastas Allik küsimusele, kas ta usub Tuiksoo ja Reiljani süütusesse.

Alliku sõnul on Rahvaliidu-vastasus Reformierakonna tellimus, ka Eesti Ekspress on avaldanud, et see lugu algas Reformierakonnast. "Kas need asjad ka ette võetakse," küsis Allik.

Riigikogu liiget saab kriminaalvastutusele võtta õiguskantsleri ettepanekul ja riigikogu koosseisu enamuse nõusolekul. Märtsis võttis riigikogu Reiljanilt saadikupuutumatuse seoses seaduserikkumistega Tallinnas asuva kinnistu müügil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing