Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõttevargusi vähemaks

  Äripäev on sel aastal kajastanud juhtumeid, kus võõrad "ettevõtjad" on ühingu n-ö üle võtnud. Koosoleku protokolli või otsust võltsides on määratud võõras inimene juhatuse liikmeks ning sellisena ka registrisse kantud. Kuna kolmandad isikud põhjendatult usaldavad registriandmeid, siis saavad petised "äriplaani" ellu viia ja ühingu vara käepärasesse ettevõttesse kantida.
  Justiitsministeerium alustas aasta algul äriseadustiku muudatuste ettevalmistamist, et ühinguõiguse paindlikkusega ei kaasneks tõsist turvaauku. 19. novembril võttis riigikogu seaduseparandused vastu.
  Muudatustega sätestatakse, et juhatuse liikmete valimise korral peab osanike koosoleku protokolli allkirjastama selline protokollija või koosoleku juhataja, kes on osaühingu osanik või äriregistrisse kantud juhatuse liige. Allkiri peab olema notariaalselt kinnitatud või digitaalne.
  Alternatiiviks on see, kui juhatuse liikme registrisse kandmise avaldusele kirjutab lisaks uuele juhatuse liikmele alla osanik või äriregistrisse kantud juhatuse liige: piisab, kui selline isik annab notariaalselt kinnitatud allkirja kandeavaldusele või digitaalallkirjastab selle.
  Niisugust korda ei pea järgima juhatuse liikme ametiaja pikendamise korral. Ka juhatuse liikme tagasikutsumine otsustatakse ja kantakse registrisse edaspidigi senisel kombel. Samamoodi muudetakse üheisikuaktsiaseltside ja nõukoguga osaühingute nõukogu liikmete valimise korda ning tulundusühistu ja hooneühistu regulatsiooni.
  Muudatuste tulemusel valitakse uusi juhatuse liikmeid ja kantakse neid registrisse ühingu, täpsemalt ühingu osanike või ametis olevate juhatuse liikmete teadmisel. Seejuures otsustas seadusandja jätta ühingutele võimalikult palju paindlikkust.
  Karistusseadustiku muutmine võimaldab kohtul kohaldada lisakaristusena ettevõtluskeeldu. Nii saab kõrvaldada ettevõtlusest isikud, kes ei osale seal ausalt: ettevõtluskeeluga karistatu ei või ühe kuni viie aasta jooksul olla ettevõtja, äriühingu juhtorgani liige ega osaleda muul viisil juriidilise isiku juhtimises.
  Karmistavate sammude kõrval tasub tähelepanu pöörata ka neile, mis ettevõtluskeskkonna sujuvamaks muudavad. Suvel rakendati tööle äriregistri uus teavitussüsteem. Vaadates äriregistrist oma ühingu andmeid ja menetlusinfot, saab ettevõtja veenduda, et keegi pole registriandmeid tema teadmata muutnud. ID-kaart muutub aga üha kasulikumaks ka rahvusvahelises äris.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.