Eesti pälvis rahapesu tõkestajana heakskiidu

15. detsember 2008, 09:22

Eesti rahapesu ja terrorismi rahastamise
tõkestamise teemaline raport pälvis eelmisel nädalal Euroopa Nõukogu
heakskiidu.

Euroopa Nõukogu rahapesu vastase võitlusega tegeleva ekspertkomitee Moneyval istungil vastu võetud lõppraport on Eesti rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise süsteemi osas valdavalt positiivne. Tunnustatakse senist tööd ja pingutusi võitluses rahapesu ja terrorismi rahastamisega, teatas rahandusministeerium.

"Positiivne hinnang meie tegevusele toetab oluliselt Eesti kui avatud majanduskeskkonna ja samaaegselt usaldusväärse finantsüsteemiga riigi renomeed," sõnas ministeeriumi asekantsler Veiko Tali.

Raportis tõsteti eelkõige esile turuosaliste teadlikkust nii rahapesu riskidest kui kehtestatud õigusaktide nõuetest. Eksperdid tegid samas ka soovitusi edasisteks tegevusteks, milleks on muuhulgas infotehnoloogiliste arengutega seotud rahapesu riskide maandamine.

Rahapesu vastase võitlusega tegeleva ekspertkomitee Moneyval hindamisvoor Eestis algas visiidiga 2008. aasta algul. Selle eel valmis rahandusministeeriumi koordineerimisel ülevaade rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise alasest olukorrast. Hindamisvoorus pöörati eritähelepanu Eesti rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise süsteemi efektiivsusele ning ühena esimestest riikidest hinnati eraldi ka seaduste vastavust Euroopa Parlamendi ja Nõukogu direktiividele.

Moneyvali eesmärk on viia läbi vastastikuseid hindamisi rahapesu ja terrorismi rahastamise vastase võitluse meetmete osas. Moneyvali liikmesriikide eesmärkideks on ka rahvusvahelise koostöö edendamine ja info jagamine erinevate rahapesu tõkestamise meetmete, nende rakendamise võimaluste ja rahapesu trendide kohta Euroopas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2008, 09:22
Otsi:

Ava täpsem otsing