ÄP fototoimetus • 15. detsember 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Logistikute ühing tunnustab Baltika logistikat

Selle sammu tingis ühingu juhatuse sõnul vajadus leida aastatega akumuleerunud vabadele vahenditele mõistlik "töökoht", teatas ühing. Kuna mittetulundusühinguna ise otseselt äritegevusse ei sekkuta, siis otsustati leida Eesti ettevõtteist sobilikem, mille aktsiatesse investeerida.

"See raha seisis deposiidis ja see on võimalus inflatsiooni eest seda kaitsta," lisas Eesti Logistikaühingu juhatuse esimees Illimar Paul. Investorina ootab Paul pigem dividenditulu järgmisest majanduskasvuperioodist. "Aktsia väärtuse kasv on pigem lisaboonus," ütles ta.

Pärast põhjalikku kaalumist, konsultatsioone nõustajatega ning kohtumist ettevõtte juhtkonnaga langetas Logistikaühingu juhatus otsuse Baltika kasuks.

Peamisteks argumentideks on ühingule Baltika progressiivne ärimudel, hea turgude portfell, professionaalne ning usaldusväärne juhtkond, parimad investorsuhted Baltimaades ja eelkõige tarneahelate juhtimise valdamine kõrgtasemel. Viimase julgustava tõuke investeerimisotsusele andis Andrew James David Patersoni kaasamine Baltika juhatusse. Andrew Paterson vastutab Baltika Grupi hanke, varude ja tarneahela juhtimise eest. Ta konsulteeris Baltikat varude juhtimise alal aastatel 2003-2006, mil Baltikas toimus strateegiline pööre vertikaalselt integreeritud ärimudeliga rõivakaubandusettevõtteks. Sel perioodil sisse viidud muudatuste edukuses pole logistikute sõnul võimalik kahelda ka kõige pessimistlikemail skeptikuil.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt