Oktoobris turistide arv üllatuslikult kasvas

16. detsember 2008, 09:10

Erinevalt paarist viimasest aastast
suurenes oktoobris välisturistide arv eelmise aasta sama kuuga võrreldes.

Statistikaameti teatel moodustasid välisturistid oktoobris majutusettevõtetes peatunutest 61%. Mullusest rohkem tuli turiste nii lähiriikidest Venemaalt, Lätist ja Soomest kui ka Saksamaalt, Leedust ja Itaaliast. Norra turistide arv on jätkuvalt langustrendis ja Rootsi turistide arv jäi eelmise aasta tasemele.

Kokku kasutas Eesti majutusettevõtete teenuseid 109 000 välisturisti ehk 7% enam kui mullu oktoobris.

Kokku peatus majutusettevõtetes 179 000 turisti, mis oli 6% enam kui aasta varem. Siseturiste oli 69 000 ehk 2500 inimest rohkem kui mullu samal kuul.

Enam kui viiendik majutusettevõtete teenuseid kasutanud Eesti elanikest kasutasid ravi- ning tervisliku vaba aja veetmise võimalusi taastusraviteenuseid pakkuvates majutusettevõtetes. Nendes majutusettevõtetes peatus üle tuhande Eesti elaniku enam kui aasta tagasi oktoobris.

Oktoobris pakkus külastajatele teenust 717 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 16 900 tuba ja 36 200 voodikohta. Tubade täitumus oli 39% ja see jäi kahe protsendipunkti võrra väiksemaks kui eelmise aasta oktoobris.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 505 krooni, eelmise aasta oktoobriga võrreldes oli see 18 krooni kallim.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. December 2008, 09:10
Otsi:

Ava täpsem otsing