Saaremaa kruiisiturism plaanib laevade randumist kolmekordistada

16. detsember 2008, 08:31

Saaremaa kruiisiturismi puudutava ühiste
kavatsuste kokkuleppe, mille 12 osapoolt eile allkirjastasid, tulemina peaks
kolmekordistuma laevade arv, mis aastas Saaremaa Sadamat külastab.

Kokkuleppe suurima osapoole, sadama omaniku AS-i Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul on sadama valmimisest kulunud kolm aastat olnud piisav aeg, et saada aru probleemidest, mis vajavad lahendusi, kirjutas Oma Saar.

Tema arvates oldi mõnes asjas liiga optimistlikud, kuna Saaremaa Sadam ristlusturistide sihtpunktina on hoopis teistsuguses nišis, võrreldes teiste tavaliste suurlinna-tüüpi sadamatega Läänemerel. “Võib-olla me oleme tulnud pisut liiga vara sellise asjaga turule, tundub, et turg ei ole selleks valmis olnud,” tõdes Kaljurand.

Tema arvates on eile sõlmitud kokkulepe sadama arengus suur samm edasi. “Selle kokkuleppe abil suudame maailmale tutvustada Saaremaad ja tuua siia rohkem laevu,” märkis Kaljurand.

Tema sõnul ei ole isegi praegust kehva majandusolukorda vaadates 2015. aastaks planeeritud 20 külastust liiga optimistlik, pigem on see realistlik või koguni tagasihoidlik, kui võrrelda Saaremaa Sadamat teiste taoliste kruiisisadamatega. Siiski tunnistas Kaljurand, et järgmine aasta kujuneb võtmeaastaks, mis lööb pildi turul selgemaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. December 2008, 08:33
Otsi:

Ava täpsem otsing