Vene rubla vaikne devalveerumine jätkub

16. detsember 2008, 12:36

Kuigi Vene rubla on täna dollari ja euro
suhtes nafta hinna tõusu tõttu stabiilne, oodatakse devalveerumisele
jätku, vahendab Bloomberg.

Rubla tugevnes dollari vastu 0,1 protsenti, makstes 27,592 rubla. Euro vastu nõrgenes rubla eurolt 37,8093 rublalt 37,8476 rublale.

Eile langes rubla euro vastu 1,8 protsenti ehk nelja aasta madalamale tasemele. Venemaa keskpank õgvendas taas rubla liikumisruumi valuutakorvi suhtes, seda juba teist korda nädala jooksul. Nädalaga on rubla nõrgenenud 8,8 protsenti.

Venemaa on kulutanud 27 protsenti valuutareservidest, püüdes peatada alates augustist 16 protsenti kukkunud rubla langust.

"Usun, et näeme veel sel nädalal kahte kuni kolme devalveerimist," ütles UniCredit arenevate turgude valuuta ja võlakirjastrateeg Martin Blum Bloombergile. "Vene poliitikategijad ajavad taga umbes protsendi haaval devalveerimist korraga," lisas ta.

Troika Dialogi andmetel on Venemaal vaja devalveerida rubla 20 protsenti, Goldman Sachsi arvates 25 protsenti.

Vene peaminister Vladimir Putin püüab vältida järsku rubla devalveerimist, mis võiks panna inimesi pankadele tormi jooksma, et sealt raha välja võtta nagu 1998. aastal. Toona kaotati elu säästud, kui rubla kukkus dollari vastu 71 protsenti ja Venemaa ei teenindanud enam 40 miljardi dollari jagu võlakirju.


Vene rubla vaikne devalveerumine jätkub Vene rubla vaikne devalveerumine jätkub

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. December 2008, 11:19
Otsi:

Ava täpsem otsing