Internetipiraatidest muusikajagajatel ees raskemad ajad

Mait Jüriado 19. detsember 2008, 22:34

Peale lugematuid kohtuskäike
muusikatöösturite ning illegaalsete muusikajagajate vahel, on esimene neist alla
andmas ning otsib nüüd muid efektiivsemaid meetmeid, et seista vastu internetis
levivale muusikapiraatlusele.

Alates 2003. aastas on muusikatööstus esitanud süüdistuse internetipiraatluses 35000 inimesele. Kriitikud sõnul pole see illegaalset muusikavohamist peatanud. See on hoopis kahjustanud tööstust ennast, kirjutab WSJ.

Plaan näeb ette kokkuleppeid otse internetiteenuste pakkujatega. Kui ilmneb, et mõne internetipakkuja klient või kliendid jagavad piraatmuusikat, saadab teenusepakkuja levitajale kõigepealt hoiatuskirja, milles palutakse tegevus lõpetada. Kui kliendid jätkavad muusika üles laadimist, saavad nad veel paar kirja või nende internetiliiklust piiratakse või katkestatakse üldse.

Recording Industry Association of America (RIAA) teatas, et on sõlminud juba mitmete internetiteenuste pakkujaga lepingud. RIAA sõnul jõuab uus strateegia rohkemate inimesteni.

Muusika müük on viimastel aastatel kiiresti langenud. 2003. aastal müüs muusikatööstus kokku 656 miljonit albumit. 2007. aastal langes see number 500 miljonini (sisse arvata CDd ning digitaalne muusika müük) pluss 844 maksid allalaadimise eest internetist üksikute lugude eest, mis ei ole piisav, et langevat albumimüüki aidata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. December 2008, 22:34
Otsi:

Ava täpsem otsing