Väike kiiruseületamine tõi Soomes 235 000 krooni trahvi

20. detsember 2008, 21:03

Sealne tuntud ärimees Paul Ehrnrooth sai
235 000 kroonise trahvi, kui ületas lubatud tunnikiirust 11 km võrra, lihtne
põhjus on trahvid päevapalkades.

Hämeenlinna kohus määras mehele trahvi 11 päevapalka, mis oma kodukandi Nastola suurima maksumaksja teenistuse juures teebki kokku ligi 15000 eurot, kirjutas Etelä-Suomen Sanomat eile.

Mees sõitis juunis 91 km/h maanteel, kus piirang oli 80 km/h ja rikkumise jäädvustas kiiruskaamera. Ta oleks pääsenud tavapärase 115 euro suuruse trahviga, kuid avastati, et autol oli tähtajaks tegemata ka ülevaatus. Kohtupraktikas tõlgendatakse seda hoolimatusena, mispuhul ka väikest kiiruseületamist karistatakse päevapalkades. Soomes kasutatakse trahvimisel statistilise keskmise päevapalga asemel rikkuja deklareeritud tulu järgi arvestatud päevapalka.

Ehrnrooth sõdis kohtus ebaõiglaselt suurele trahvile vastu, ehkki liikluseeskirjade rikkumist ta tunnistas.

Tegeliku päevapalgaga trahvimist on tahetud aastate jooksul kasutusele võtta ka Eestis, kuid jutust kaugemale pole sellega jõutud. Nii trahvitakse töötut ja pangajuhti siiamaani ühesuguse päevapalga alusel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. December 2008, 21:03
Otsi:

Ava täpsem otsing