FT selgitas välja enim ülemakstud tippjuhid

22. detsember 2008, 15:50

Briti ajaleht Financial Times on välja
selgitanud tänavu enim ülemakstud tippjuhi „autasu“ nominendid.

Euroopast tõstsid paljud lugejad esile oktoobris Royal Bank of Scotlandist minema löödud Sir Fred Goodwini, kes sai 2007. ja 2006. aastal boonustena kokku 8,2 miljonit naela. Palju nimetati ka Islandi pankade juhte, kellel õnnestus lisaks oma pankadele uppi ajada kogu Islandi riik, kirjutas Financial Times.

Euroopa tippjuhtide boonused on siiski tagasihoidlikud USA finantssektori häbistatud titaanidega võrreldes.

USA riigi abiga päästetud hüpoteeklaenuhiidude Fannie Mae ja Freddie maci tippjuhid Daniel Mudd ja Dick Syron panid kahe viimase aasta eest taskusse vastavalt 23 miljonit dollarit ja 33 miljonit dollarit. Just need kaks meest andsid väidetavalt olulise panuse USA kinnisvaramulli paisumisse, mille lõhkemine on maailma suurima majandusruumi langusesse tirinud. Mehed ise on enda ja oma järeltulijate heaolu kindlustanud mitmeteks põlvedeks, kirjutas FT.

Kokkuvõttes saab aga võistlusel olla vaid üks võitja – USA investeerimispanga Lehman Brothers juht Dick Fuld.

Fuld teenis aastas kümneid miljoneid dollareid enne panga kollapsit tänavu septembris, mis raputas maailma finantsturge võimsa maavärinana. Tema kangekaelne keeldumine panga müügist, kui selleks veel võimalus oli, pälvib aasta halvima tehingu tiitli. 2007. aastal sai ta tasuks 34 miljonit dollarit ning eelnenud aastal 40,5 miljonit dollarit. See seab tuleval aastal sama tiitli võitja jaoks lati väga kõrgele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2008, 15:50
Otsi:

Ava täpsem otsing