Veebiportaal hakkas edastama SMS-laenude statistikat

22. detsember 2008, 15:54

Alates detsembrist avaldab kiirlaenude ja
SMS-laenude otsingumootor www.kiirlaen.info igakuiselt kiirlaenude statistikat
eelneva kuu summade ning perioodiotsingute kohta.

Tegemist on Eestis ainulaadse statistikaga, mida pole sellisel kujul olnud võimalik senini koguda ega avalikustada, teatas Webistre Solutions OÜ kaasasutaja Tõnis Hinnosaar täna.

Viimase raporti andmetel, mis annab ülevaate jõulueelse kuu otsingustatistika kohta, tuntakse ülekaalukat huvi 1000–2000 krooniste laenude kohta. Selle vahemiku otsingute arv edestab teisi enam kui kaks korda.

Järgnevad 2000–3000 ja 3000–4000 kroonised laenud, mille kohta tuntakse huvi samas suurusjärgus. Seejärel otsitakse juba suuremaid, 6000–7000 krooniseid laenusid, kuid nende kohta on tehtud päringuid on juba rohkem kui viis korda vähem kui 1000–2000 krooniste laenude kohta.

Laenuperioodide osas tuntakse põhiliselt huvi kahenädalaste ja ühekuiste laenude vastu, mida otsitakse üsna sarnases suurusjärgus. Seejärel otsitakse juba pakkumisi maksimaalse, 6-kuulise, laenuperioodi lõikes. Huvitaval kombel võib täheldada, et huvi ühenädalaste laenude kohta on marginaalne, kommenteeris Hinnosaar.

Hetkel sisaldab alates selle aasta juunist tegutsev www.kiirlaen.info otsingumootor üle 450 laenupakkumise 19 erinevalt laenupakkujalt. Kiirlaen.info otsingumootori omanik on Webistre Solutions OÜ.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2008, 15:54
Otsi:

Ava täpsem otsing