Kruudal raadioturu vallutusplaanid

23. detsember 2008, 14:05

Täna toimunud aktsionäride koosolekul ütles
nõukogu liige Marko Kaha, et Kalev Meedia uusim projekt on tuleval aastal
laieneda raadioturule.

Kalev Meedia järgmise aasta eesmärkidena loetles Kaha üles eelkõige parandada väljaannete loetavust ja aktiivselt tegelda reklaamimüügiga. „Uued projektid on laienemine raadiosegmenti,“ ütles Kaha, mis oli ka üheks OÜ Kullasadu Invest hiljutise ostu põhjuseks. Kullasadu Invest on Tartus, Pärnus ning Lõuna- ja Lääne-Eestis kuuldava raadiojaama Sun FM omanik.

Kinnisvaraettevõtte Kalev RECi kohta märkis Kaha, et järgmisel aastal väga aktiivselt kinnisvaraprojekte käsil ei ole, valmistatakse ette mõningaid detailplaneeringuid, kuid uusi projekte ei ole. „Planeeritud on suhteliselt väheaktiivne tegevus, mis tuleneb eelkõige majanduskeskkonnast“ täpsustas Kaha.

Küsimusele kas ja millal ning kellele müüakse Kalevi magusatootmine ja piimaäri, nentis Kaha, et tal on sellele natuke raske vastata. „Tänase seisuga ei ole minule teadaolevalt sellist pakkumist, mis võiks realiseeruda. Aga see ei välista seda, et lähiajal keegi teeb pakkumise ja võib-olla ka aktsionärid otsustavad,“ olid tema sõnad.

Kuidas kavatsetakse teenindada võlakoormat, sh võlakirju, rääkis Kaha aktsionäridele, et Kalevi võlakoorem on küllaltki suur ja seoses piimandussektori ostuga on võlakoorem veelgi suurem. „Kalev kavatseb oma võlakoormat teenindada rahavoost. Iga ettevõtmine, kes on laenu võtnud, näiteks piimatööstused, peavad selle ka oma rahavoost teenindama,“ lisas ta.

Samuti otsustasid AS Kalev aktsionärid TTÜ-s toimunud aktsionäride koosolekul majandusaasta alguskuupäevaks määrata 1. jaanuari ja lõpukuupäevaks 31. detsembri. Ettevõtte juht Oliver Kruuda põhjendas seda sellega, et mööduval aastal omandatud piimatootmisettevõtete AS Tere ja OÜ Põlva Piim Tootmine majandusaasta arvestamine käib kalendriaasta järgi ja kuna nende omandamisega suurenes selle sektori osakaal kogu kontsernis sedavõrd, siis Kalevil endal oli lihtsam ja efektiivsem minna üle nende majandusaasta arvestamisele kui vastupidi.

Kruuda ise pikemalt koosolekule jääda ei saanud, kui vaid juhatas selle sisse. Oma kiiret minekut põhjendas ta sellega, et läks ühele kohtumisele, mis pidi olema oluline, arvestades järgmist aastat. Lähemalt ta seda ei kommenteerinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. December 2008, 14:34
Otsi:

Ava täpsem otsing