USAs töötab 2400 proffi jõuluvana

Kertu Ruus 23. detsember 2008, 12:38

USAs teenib hinnanguliselt ligi 2400 meest
leivakõrvast professionaalse jõuluvanana, kirjutas USA avalik-õiguslik raadio
NPR. Jõuluvanade aastateenistus võib ulatuda kuni 40 000 dollarini (ligi 440 000
kroonini).

Kuna paljud neist tahavad võimalikult ehedad välja näha, siis hoiavad nad ennast "vormis" aastaringselt, hoolitsedes oma habemete ja kõhukeste eest. Südamega asja juures olevad habemikud jõuluvanad saavad ka hooajaväliselt kokku, et rääkida habemehoolduse ja kostüümipuhastuse teemadel.

Ka jõuluvanade tööandjad on valmis autentse väljanägemise eest rohkem maksma. Näiteks Charles Hoteli mänedžer Alex Attia kinnitas, et kui lastel tekib kahtlus, et jõuluvana võib olla petis, siis tulevad nad nõudlikult tema juurde tõtt küsima. Lastel on ka kombeks jõuluvana habemest sikutada, et tolle ehtsuses veenduda.Jonathan Meath otsustas hakata jõuluvanaks ligi kolm aastat tagasi, kui tema habe valgeks muutus ja lapsed talt tänaval kingitusi küsima hakkasid. Nüüd hoolitseb mees, kes teenib jõuluvanana toolis istumise ja lastega suhtlemise eest 10 000 dollarit (110 000 krooni), enda sõnul oma jõuluvanaliku väljanägemise eest 24 tundi ööpäevas. Meath on jõuluvanana ametis novembri algusest detsembri lõpuni, ülejäänud ajal teeb ta lastesaateid ja laulab džässi – tal on ka oma jõulualbum.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. December 2008, 12:39
Otsi:

Ava täpsem otsing