Mait Jüriado • 29. detsember 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Hiinas kaasati börsilt aastaga vaid 22 miljardit dollarit

Hiina aktsiaturgudelt kaasati 2008. aastal aktsiaemissioonidega vaid 22 miljardit dollarit (240 miljardit krooni). See tähendab, et Hiina ei lõpeta seda aastat IPOde esikohaga, jäädes alla New Yorkile esimest korda peale 2005. aastat.

Eelmisel aastal kaasati Hiinas börsilt muljetavaldavad 109 miljardit dollarit (1,19 triljonit krooni), seda suuresti Shanghai ning Hong Kongi börsilt. See aasta on jäänud viimase kolme aasta madalaimaks näiduks, kirjutas Financial Times.

New Yorki aktsiaturult kaasati 25,4 miljardit dollarit (278 miljardit krooni), mida juhtis suuresti Visa esmaemissioon märtsis 19,8 miljardi dollariga (217 miljardit krooni). Londoni aktsiaturgudel kaasati 9,3 miljardit dollarit aktsionäride raha (102 miljardit krooni).

Analüütikud usuvad, et järgmisel aastal elavnevad Hiinas uuesti ka IPOd, kuid mitte enam sellistes mahtudes nagu 2006. ja 2007. aastal.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt